grbHNnew
  Herceg-Novi Municipality
Official website

У Херцег-Новом 49 пререгистрованих спортских организација

Sport2012На територији Општине Херцег-Нови укупно је 49 пререгистрованих спортских организација које су ускладиле рад, организацију и опште акте са Законом о спорту.

Од укупно 59 поднијетих захтјева Министарству спорта и младих Црне Горе, са истим Законом није ускладило рад 10 спортских организација. Оне ће постати спортско рекреативна друштва кроз нови процес уписа у регистар спортских организација, саопштено је из Секретаријата за друштвене дјелатности и спорт Општине Херцег Нови.
Како је казао надлежни секретар Дарко Класић, овај број је очекиван и више је него јасно да су клубови са територије наше општине озбиљно схватили процес пререгистрације.
Програми спортских клубова и спортско рекреативних друштвава могу бити суфинансирани из буџета Општине, за чију намјену је предвиђено 450.000 еура. Број клубова који имају право учешћа на конкурсу за додјелу средстава спортским организацијама је укупно 46, а три школска спортска друштва могу се суфинансирати кроз програме црногорског школског спортског савеза.
Класић је истакао да у локалној управи очекују да ће већина клубова која нису пререгисторавани учинити то до расписивања конкурса, како би и њхови програми могли бити суфинансирани од стране Општине.
На сајту Општине Херцег Нови биће ажуриран списак пререгистрованих клубова са територије наше општине, како би јавности биле лакше доступни подаци о тим клубовима, одговорним лицима и  контакт информације.

Списак спортских организација (.pdf)

covid19
Autobuskastanicanew
 mjerecovid19
s48eng
ISO logo
Mapa investicija HN

 

                         ASK
              THE MAYOR
                  pitPred
 
      TOURISM ORGANIZATION
            HERCEG-NOVI
       logoTO