grbHNnew
  Herceg-Novi Municipality
Official web portal

У Улици Стијепа Шаренца реконструисана канализација и асфалтиран пут

NAsSSAr03042019Улица Стијепа Шаренца, тачније лијеви крак те улице у дужини од 82 метра асфалтиран је протекле недеље.

Радови су подразумијевали засијецање старог асфалта и бетона, нивелисање подлоге, припрему подлоге за асфалт и асфалтирање. Радовима је претходила јавна набавка, односно захтјев за достављање понуда за набавке мале вриједности од стране Општине Херцег Нови као наручиоца.  Као најбољи понуђач, радове је извела фирма „Fortis Mont“ доо. Посао је изведен у складу са уговором и у предвиђеном року, који је био седам дана од потписивања уговора. Укупна вриједност изведених радова износи 6.782,05 еура.
Асфалтирању овог дијела Улице Стијепа Шаренца претходила је реконструкција – изградња нове канализационе мреже, коју је извело предузеће „Водовод и канализација“.

Наиме, у овом дијелу улице на Карачи,  у самом центру града, већ дужи низ година постојао је проблем у функционисању фекалне канализације, а коловоз је био у лошем стању. На овај начин, координисаним радом локалне управе и предузећа „Водовод и канализација“ у кратком року је санирана канализациона мрежа и уређена улица.
Како су навели из херцегновског „Водовода“, реконструкција канализационе мреже се изводи фазно, с обзиром да се ради о дугој дионици од око 120m, која једним дијелом иде кроз степениште. Реконструкција је у првој фази, до степеништа, подразумјевала изградњу новог система одвода фекалних вода у дужини од 70m и изградњу девет нових ревизионих  окана. У извођењу радова учестовала је оперативна екипа водовода, канализационе мреже и грађевинска група. Радови су обављани уз констатан стручни надзор. Истовремено је урађено и неколико мањих интервенција на раздвајању кишне и фекалне канализације и приступни шахтови.

s48eng
ISO logo

anketahn

Mapa investicija HN
 BanerHN05092019.jpg   

 

                         ASK
              THE MAYOR
                  pitPred
 
      TOURISM ORGANIZATION
            HERCEG-NOVI
       logoTO