grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Predstavnici Opštine obišli nekoliko lokacija u Bijeloj

  • ponedjeljak, 19 februar 2018 09:04

MicBijePotpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i saradnici obišli su juče Bijelu, naselje Žager, gdje su se sa mještanima razgovarali o problemima na toj lokaciji, među kojima se ističe regulacija atmosferske vode preko glavne ulice u tom naselju.

Na teren su izašli i sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku održivost Aleksandar Kovačević, sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić i načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić.

Put, koji je pod dosta velikim nagibom, na pojedinim dijelovima nema kanal za odvod atmosferske vode, te će pored tih radova biti potrebno spojiti obje strane preko ulice uz postavljene rešetke, nakon čega bi put mogao biti presvučen i slojem asfalta.

Na terenu je dogovoreno da će mještani skupiti manji dio investicije, a Opština Herceg Novi podržati finansijski i organizaciono. Takođe, u narednom periodu, na teren će izaći i zaposleni u Agenciji za izgradnju i razvoj našeg grada, kako bi uradili sve potrebne analize za realizaciju koja će uslijediti.

Konjević i saradnici su nakon sastanka sa mještanima obišli i teren na kojem je igrao FK Bijela, sada pod imenom FK Pomorac, gdje su razgovarali sa Srećkom Krivokapićem i Draganom Ivovićem. Dogovoreno je da će Opština Herceg Novi podržati klub u planu uređenja terena i dovođenja istog u korisno stanje, ali i da je potrebno intenzivirati komunikaciju sa privrednicima i kompanijama koje bi sa građevinskim mašinama mogli pomoći uređenju fudbalskog terena i dijela oko njega.

Zatim je uslijedila i posjeta Dječijem domu Mladost, gdje su predstavnici Opštine razgovarali sa direktorom Doma Vladimirom Delićem, sa ciljem izlaska u susret ustanovi koja zbrinjava najranjivije kategorije društva. U ovom trenutku, 22 štićenika Doma su korisnici pretplatnih karata za gradski prevoz, pa je dogovoreno da će Opština Herceg Novi inicirati razgovore sa kompanijom „Blue line“ kako bi postigli dogovor i ustanovili način o sniženju cijene pretplatne karte za štićenike.

Nakon razgovora sa direktorom Doma, predstavnici Opštine obišli su prostorije i štićenike, u prijatnoj i pozitivnoj atmosferi zaposlenih i djece, razmijenili par riječi, ali i zagrljaja sa najmlađima.

Na kraju obilaska, uslijedila je posjeta lokaciji Žager, gdje kompanija „IGP Fidija“ izvodi radove na izgradnji hotela sa pet zvjezdica. Sa glavnim nadzornim inžinjerom Slavišom Ćorićem razgovarano je o postignutoj dinamici radova, uz konstataciju evidentnog na terenu – da se radi „punom parom“.

S obzirom da su obilasci terena jednim dijelom rezultat intenzivnije komunikacije sa građanima i prakse prijema Novljana na razgovor sa potpredsjednikom svake druge subote, obilasci terena će se nastaviti i u buduće, što se ispostavlja kao najbolji i najdirektniji način uticaja na rješavanje lokalnih problema.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi