grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Nagrađeni najuspješniji sportisti za 2017. godinu

  • petak, 23 februar 2018 13:56

IMG 9719Najuspješnijim sportistima Herceg Novog za 2017. godinu sinoć su u dvorani „Park“ uručena priznanja i plakete Opštine Herceg Novi. Po izboru Aktiva sportskih novinara našeg grada, najuspješniji sportista tokom prethodne godine bio je Aleksandar Milosavljević iz Kluba sportskih ribolovaca Igalo, osvojivši bronzanu medalju na 10. Svjetskom prvenstvu u ribolovu iz broda za juniore.

Priznanja su uručena i VK Jadran kao najuspješnijem klubu sa najuspješnijim trenerom, Vladimirom Gojkovićem, a nagradu za životno djelo dobio je Ratomir-Pajo Pavlović, nekadašnji igrač i trener Jadrana i Crvene zvezde.

Prilikom uručenja priznanja najuspješnijem sportisti, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić obratio se prisutnim građanima, te naglasio da će sportisti našeg grada, u cilju ostvarenja vrhunskih rezultata, imati punu podršku Opštine Herceg Novi, koja i izdvaja značaj dio budžetskih sredstava za sport.

-Nastavićemo sa praksom uvedenom prošle godine, da u okviru proslave Dana opštine organizujemo sportski dan i dodijelimo besplatnu sportsku opremu za određeni takmičarski uzrast, poručio je Katić.

Pored Katića, sportistima su priznanja uručili i potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi dr Miloš Bigović, sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, savjetnik u sekretarijatu Đorđe Arnaut, te bivši vaterpolista i međunarodni sudija Boris Obradović.

Podsjetićemo da je po izboru Aktiva sportskih novinara, Opština Herceg Novi ove godine nagradila i 10 sportista koji su tokom 2017. ostvarili značajne rezultate, a posebno priznanje dobili su i kadeti VK Jadran, koji su sa reprezentacijom naše zemlje na prvenstvu Evrope osvojili zlatnu medalju.

Za najboljeg sportskog radnika u 2017. godini proglašen je Stefan Vukićević (FK Igalo), dok je za ambasadora novskog sporta u inostranstvu izabran Andrija Prlainović. Priznanja su uručena i za ostvarene rezultate u sportu, te za najperspektivnije mlade sportiste.

Ovogodišnji žiri za izbor najuspješnijih sportista Herceg Novog činili su novinari: Zdravko Šakotić, Neđeljko Kočetanović, Dejan Bijelić, Nebojša Gajić i Perica Đaković.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi