grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Definisane prioritetne oblasti za finansiranje NVO u 2018. godini

  • ponedjeljak, 16 april 2018 15:38

omladinski-park-igalo-3Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, donijela je Odluku o utvrđivanju prioritetnih oblasti za finansiranje nevladinih organizacija za 2018. godinu.

Prema Odluci, prioritetne oblasti u ovog godini su:

- razvoj lokalne zajednice,

- ekologija, zaštita životne sredine i zdravlja građana,

- programi za predškolsku, školsku djecu i omladinu,

- programi za stara lica,

- kulturna baština, njegovanja istorijskih tekovina,

- volonterizam.

Prioritetne oblasti su one u kojima će iz Budžeta Opštine Herceg Novi pružiti finansijska podrška za realizaciju projekata nevladinih organizacija i koje će imati prednost pri ocjenjivanju i donošenju odluke o finansiranju projekata nevladinih organizacija.

Odluka o utvrđivanju prioritetnih oblasti za finansiranje nevladinih organizacija za 2018. godinu donijeta je na osnovu člana 18. stav 2. Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama ( “Službeni list CG – opštinski propisi”, br. 001/16 i 012/17).

Tekst Odluke možete pogledati i preuzeti ovdje.

Usvojen i novi Poslovnik o radu Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama usvojila je i novi Poslovnik o radu Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

Poslovnikom su regulisana prava, obaveze, način rada i druga pitanja od značaja za funkcionisanje ove Komisije, a koji su obeveza za sve članove.

Poslovnik je donijet na osnovu člana 6. stav 8. Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama ( “Službeni list CG – opštinski propisi”, br. 001/16 i 012/17).

Tekst Poslovnika možete pogledati i preuzeti ovdje.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi