grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Raspisan Javni konkurs za raspodjelu sredstava za sportske organizacije, društva i klubove

Sportski danSekretarijat za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi raspisao je Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta opštine Herceg Novi za 2018. godinu za sufinansiranje programa rada sportskih klubova, razvoj školskog sporta, razvoj ženskog sporta, razvoj sporta lica sa invaliditetom i razvoj sportske rekreacije građana. Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Budžetom Opštine Herceg Novi za 2018. godinu opredijeljeno je 450.000 eura za finansiranje programa rada sportskih organizacija, društava i klubova.

Pravo učešća na Konkursu imaju sportske organizacije, sportska društva i sportski klubovi koji su registrovani u Crnoj Gori, sa sjedištem u Herceg Novom i koji učestvuju u redovnom sistemu takmičenja u okviru grane sporta u skladu sa sportskim pravilima.

Sredstva će biti raspoređena u skladu sa kriterijumima iz Odluke o utvrđivanju osnova i kriterijuma za finansiranje aktivnosti u sportu ("Sluzbeni list Crne Gore - opstinski propisi", br. 048/15, 028/16, 014/18).

U skladu sa Konkursom, bliži kriterijumi za raspodjelu sredstava su: društveni značaj sportske discipline, kao i stepen doprinosa posrednim i neposrednim interesima opštine i njene privrede, masovnost (broj registrovanih članova), rang i stepen takmičenja, ravnopravno učešće muškaraca i žena, organizacija državnih i međunarodnih takmičenja, broj reprezentativaca u sezoni, kriterijum tradicije postojanja i trofejnosti kluba, bodovanje olimpijskog sporta, bodovanje ekipnog i pojedinačnog plasmana uzrasnih kategorija i ostvarenih rezultata na međunarodnim takmičenjima i kriterijum Komisije za sport.

Prijava na Konkurs se podnosi na propisanom obrascu Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport, na kojem je navedena dokumentacija potrebna za konkurisanje. Prijavu dostaviti Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport, sa naznakom “Konkurs za sport”.

Prijavni obrazac (.pdf)

Konkurs (.pdf)

 

 

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi