grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Opština uz Jedriličarski klub „Jugole Grakalić“: Zajedno unaprijeđivati jedriličarstvo, čuvati tradiciju i imovinu kluba

  • četvrtak, 14 februar 2019 16:04

Nas14022019Jedriličarski klub „Jugole Grakalić“ je od posebnog značaja Herceg Novi i jedan od nosilaca razvoja sporta u gradu, zbog čega će Opština nastaviti da podržava njegov rad, poručeno je sa današnjeg sastanka na kojem su predsjednik Opštine Stevan Katić i direktor JK „Jugole Grakalić“ Predrag Vukčević potpisali Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa.

Katić i Vukčević su izrazili zadovoljstvo potpisanim ugovorom, kojim se nastavlja saradnja i podrška lokalne uprave jedriličarstvu, kao jednom od strateški važnih sportova i vještini koja je tradicija i kulturno naslijeđe Herceg Novog i Boke Kotorske.
„Opština i Klub će zajedno učestvovati u poboljšanju kvaliteta sporta, podržavati mlade, zaštiti imovinu i zalagati se za ono što je interes grada i kluba koji traje već sedam decenija“, istakao je Katić, dodajući da je ovo nastavak dobre prakse potpisivanja ugovora sa klubovima čije funkcionisanje predstavlja javni interes za Herceg Novi.
„Sad ćemo zajednički da nastavimo da radimo na unaprijeđenju ovog sporta i da čuvamo Škver kao lokaciju od javnog interesa za grad Herceg Novi, zajedno sa vaterpolo klubom, ribarima i ostalim ljudima koji žive i rade na Škveru“, poručio je Vukčević nakon potpisivanja Ugovora.
PotpUgovoraJKJugole14022019Opština se Ugovorom obavezala da finansira redovan rad i sportski program kluba, sa posebnim naglaskom na podršku mlađim kategorijama i nabavku opreme, kao i da podržava olimpijski program kluba, u ovom slučaju olimpijca Milivoja Dukića, objašnjava sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić.
Opština je ušla u vlasničku strukturu kluba u visini od 30% i ostvarivaće svoja prava i obaveze u skladu s tim, što podrazumijeva imenovanje članova Skupštine i Upravnog odbora kluba, kazao je Klasić. On zaključuje da je ovim „zaokružena priča sa nosiocima razvoja sporta u Herceg Novom“. Pored Fudbalskog kluba „Igalo“, Košarkaškog kluba „Primorje“ i Plivačkog-vaterpolo kluba „Jadran“ to je sada i Jedriličarski klub „Jugole Grakalić“.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi