grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Realizovana Odluka o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2019. godinu

  • petak, 15 mart 2019 17:06

NAsSport15032019Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi i sportske organizacije realizovale su danas usvojenu Odluku o raspodjeli sredstava za 2019. godinu.

Sekretarijat je, kako je početkom ove sedmice i najavljeno, donio Odluku o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2019. godinu, na Konkurs se prijavilo 46 sportskih organizacija, i sve su podnijele urednu Konkursom propisanu dokumentaciju. Iznos od 450 hiljada eura raspoređen je na 46 sportskih organizacija, a potpisivanje ugovora održano je danas u zgradi Opštine Herceg Novi.
U Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport su zadovoljni su odzivom sportskih organizacija, a kako napominje sekretar Darko Klasić, ovo je prvi put da u Herceg Novom lokalna samouprava potpisuje ugovore sa sportskim klubovima.

-Očekujemo od klubova da nastavimo sa saradnjom, Opština je svakako tu da ih podrži. Klubovi su u obavezi da najviše rade sa djecom i na omasovljenju i popularizaciji sporta. Rezultat jeste u planu, ali ne u prvom. U prvom planu su nam djeca, kazao je Klasić.
-Potpisivanje ovog ugovora svakako je nešto što je značajno za PVK Jadran, radi se o značajnom segmentu u finansiranju kluba. Danas poslijepodne održavamo Skupštinu kluba, gdje će članovi prenijeti svojih 30 odsto akcija na Opštinu, tako da danas Opština Herceg Novi postaje jedan od osnivača, odnosno vlasnika PVK Jadran. Otkada smo potpisali Sporazum i postigli dogovor, sve funkcioniše na obostrano zadovoljstvo kako smo se i dogovorili, naglasio je predsjednik PVK Jadran dr Đuro Marić.
Predsjednik JK „Jugole Grakalić“ Predrag Vukčević je napomenuo da je namjena sredstava unaprijed definisana. U tom klubu, jedan dio će ići na Olimpijski program, a drugi dio na rad sa mlađim generacijama i za funkcionisanje kluba.
-Dok ima dijaloga i dobre volje, sve možemo da riješimo i da doprinesemo da sport u Herceg Novom napreduje. Mislim da je dobro da se sportski kolektivi i sve vrste sportova ujedine kroz svoju lokalnu samoupavu, jer jedino na taj način možemo jedni druge da štitimo i da se borimo na višem nivou da sportovi i svi mi dobijamo ono što nas sleduje, kazao je Vukčević.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi