grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

U Herceg Novom obilježena Evropska nedjelja mobilnosti

  • petak, 20 septembar 2019 14:23

ENMB00Evropska nedjelja mobilnosti obilježena je u Herceg Novom, vožnjom bicikala i rošula (rolera) sugrađana, omladinaca PVK „Jadran“ i predstavnika lokalne samouprave, od Titove vile do Škvera. Radi se o godišnjoj kampanji o održivoj urbanoj mobilnosti, koja se u Evropi obilježava od 16. septembra.

Početku ove eko trke prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, savjetnica predsjednika Opštine Tamara Vujović i sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, koji su učesnike trke potom dočekali na Škveru, gdje je i nastavljeno druženje.
Vujović je poručila da Herceg Novi ove godine, sa još 3000 gradova, obilježava događaj koji za cilj ima promociju i podizanje svijesti o ekološki održivoj mobilnosti, odnosno korišćenju alternativnih vidova prevoza.
-Ovo je jedan mali doprinos Evropskoj nedjelji mobilnosti, ali i podsjećanje da sve ono što radi pojedinac, ima efekta na globalni plan. Od onoga kako mi živimo i ponašamo se prema životnoj sredini, sjutra će zavisiti cijela naša planeta, kazala je Vujović i dodala da lokalna samouprava radi na Strategiji razvoja saobraćaja u Herceg Novom, u kojoj će posebna pažnja biti usmjerena na pješačke i biciklističke staze, uz poboljšanje protoka saobraćaja kroz grad.
Prema riječima sekretara Klasića, Opština Herceg Novi će nastavi sa podrškom ovoj i sličnim akcijama, uz očekivanje još više učesnika i različitih vozila koja su ekološki održiva.
Povodom obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti, ulaz u Avanturistički park na Vrbanju biće u nedjelju 22. septembra besplatan za mlađe od 18 godina, čime se i Agencija za razvoj i zaštitu Orjena uključuje u akciju, koju u Herceg Novom organizuje Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport u saradnji sa lokalnom upravom.

Vlada baner

Autobuskastanicanew

mjerecovid19

s48

Mapa investicija HN

Preporukeprotivcovida19

Lap2020

BanerHN05092019.jpg

Informatorzadjecuimlade2019

300x250

beginadrion

Surlas

                    PITAJTE
  PREDSJEDNIKA OPŠTINE
                 pitPred
 
                 PROSTORNO
 PLANSKA DOKUMENTACIJA
        PPohn14 s
 Interreg5
 anEuin  

radioHN

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi