grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

U Herceg Novom 49 preregistrovanih sportskih organizacija Na teritoriji Opštine Herceg-Novi ukupno je 49

  • utorak, 05 novembar 2019 16:28

Sport2012Na teritoriji Opštine Herceg-Novi ukupno je 49 preregistrovanih sportskih organizacija koje su uskladile rad, organizaciju i opšte akte sa Zakonom o sportu.

Od ukupno 59 podnijetih zahtjeva Ministarstvu sporta i mladih Crne Gore, sa istim Zakonom nije uskladilo rad 10 sportskih organizacija. One će postati sportsko rekreativna društva kroz novi proces upisa u registar sportskih organizacija, saopšteno je iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi.
Kako je kazao nadležni sekretar Darko Klasić, ovaj broj je očekivan i više je nego jasno da su klubovi sa teritorije naše opštine ozbiljno shvatili proces preregistracije.
Programi sportskih klubova i sportsko rekreativnih društvava mogu biti sufinansirani iz budžeta Opštine, za čiju namjenu je predviđeno 450.000 eura. Broj klubova koji imaju pravo učešća na konkursu za dodjelu sredstava sportskim organizacijama je ukupno 46, a tri školska sportska društva mogu se sufinansirati kroz programe crnogorskog školskog sportskog saveza.
Klasić je istakao da u lokalnoj upravi očekuju da će većina klubova koja nisu preregistoravani učiniti to do raspisivanja konkursa, kako bi i njhovi programi mogli biti sufinansirani od strane Opštine.
Na sajtu Opštine Herceg Novi biće ažuriran spisak preregistrovanih klubova sa teritorije naše opštine, kako bi javnosti bile lakše dostupni podaci o tim klubovima, odgovornim licima i  kontakt informacije.

Spisak sportskih organizacija (.pdf)

Vlada baner

Autobuskastanicanew

mjerecovid19

s48

Mapa investicija HN

Preporukeprotivcovida19

Lap2020

BanerHN05092019.jpg

Informatorzadjecuimlade2019

300x250

beginadrion

Surlas

                    PITAJTE
  PREDSJEDNIKA OPŠTINE
                 pitPred
 
                 PROSTORNO
 PLANSKA DOKUMENTACIJA
        PPohn14 s
 Interreg5
 anEuin  

radioHN

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi