grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Nemanja Mikulić najuspješniji sportista Herceg Novog za 2019. godinu

  • četvrtak, 16 januar 2020 11:44

Prijem160120Nemanja Mikulić iz Karte kluba „Bijela“ najuspješniji je sportista Herceg Novog za 2019. godinu.

Mladi novski karatista je uspjesima u prošloj godini zavrijedio ovo priznanje – osvojio je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Čileu u kategoriji kadeta i na Balkanskom prvenestvu u Sloveniji u juniorskoj kategoriji, kao kadet osvojio je i prvo mjesto Svjetske karate lige za mlade u Umagu, a kao junior prvo mjesto Svjetske karate lige za mlade u Veneciji, prvak je Crne Gore i osvajač još 15 medalja na prošlogodišnjim regionalnim takmičenjima, od kojih su deset zlatne.
U kategoriji najuspješnijih sportista priznanja će dobiti i: Đuro Radović, Vladan Spaić, Dimitrije Obradović (vaterpolo), Milivoj Dukić (jedrenje), Milica Tufegdžić (odbojka), Anđela Antunović (plivanje), Jovana Savković (košarka), Dilan Prašović (boks), Bojan Vulović (karate), Bogdan Seratlić (boćanje), Aleksandar Milosavljević (sportski ribolov), Filip Radulović (stoni tenis), Jelena Tomašević (triatlon), Nikola Perišić (streljaštvo) i Miomir Savić (šah).
Najuspješniji novski kolektiv je Plivački-vatepolo klub Jadran Carine.
Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Vladimiru Gojkoviću, treneru Jadrana u prvom dijelu sezone i selektoru seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore.
Za ambasadora novskog sporta u inostranstvu, odnosno najboljeg novskog sportistu koji brani boje kluba van grada, izabran je vaterpolista Miloš Šćepanović, koji je trenutno član francuskog Marseja.
Sportski radnik godine je Ranko Boca, osnivač Stonoteniskog kluba Novi.
Nagradu za životno djelo dobio je Fuad Agić (Fudbalski klub Igalo), a posthumno priznanje pripalo je bokserskom radniku Fehmiju Huseniju.
Plakete će biti uručene Fudbalskom klubu Igalo povodom 90 godina postojanja, Aleksandru Matkoviću za doprinos razvoju fudbala u Zelenici i Vaterpolo klubu Kumbor koji je amaterski prvak Crne Gore.
Priznanja će biti uručena i perspektivnim sportistima, mladim nadama za koje se smatra da predstavljaju budućnost sporta u našem gradu.
Odluku o nagradama donio je žiri za dodjelu godišnjih priznanja u oblasti sporta, koji čine aktivni sportski novinari i sekretar za društvene djelatnosti i sport, a na osnovu postignutih rezultata u 2019. godini. Nagrade i plakete izabranim sportistima biće uručene u 18. februara, na svečanosti u Dvorani Park.

Vlada baner

Autobuskastanicanew

mjerecovid19

s48

Mapa investicija HN

Preporukeprotivcovida19

Lap2020

BanerHN05092019.jpg

Informatorzadjecuimlade2019

300x250

beginadrion

Surlas

                    PITAJTE
  PREDSJEDNIKA OPŠTINE
                 pitPred
 
                 PROSTORNO
 PLANSKA DOKUMENTACIJA
        PPohn14 s
 Interreg5
 anEuin  

radioHN

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi