grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Temelji za nove uspjehe i budućnost FK Igalo: Profa na čelu stručnog štaba i saradnja sa Crvenom Zvezdom

  • utorak, 04 februar 2020 15:30

FKIgalo040220Fudbalski klub Igalo ima novog šefa stručnog štaba i trenera Miodraga Profu Radanovića, čiji će zadatak u narednom periodu biti da u svakom smislu unaprijedi funkcionisanje kluba, vrati Novljane u drugu ligu i osnuje omladinsku školu fudbala, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

Dolazak Radanovića predstavlja novu stranicu za Fudbalski klub Igalo, potez koji će donijeti važne i neophodne promjene, a preduzela ga je Opština Herceg Novi kao većinski vlasnik kluba.
Tim povodom, potpredsjednik Opštine Miloš Konjević kazao je da se radi o stručnjaku kojeg poznavaocima fudbala nije potrebno dodatno predstavljati i čiji nadimak dovoljno govori. On je istakao da će Igalo sa Radanovićem biti ojačano i usmjereno na nove uspjehe.
Zahvaljujući se na povjerenju, Radanović je rekao da je 1964. godine iz Herceg Novog otišao u Beograd zbog fudbala, a sada ga je ta strast vratila u naš grad. Smatra da će mu ovo biti najteži zadatak do sada jer radi u svom gradu, ali kaže da je važno biti usmjeren na budućnost. Ciljevi su mu pomak Igala, povratak u ligu, kao i usmjeravanje mladih talenata koje Herceg Novi ima.
„Na osnovu onoga što sam postigao do sada, vjerujem da imam na osnovu čega da se nadam da ću i ovdje napraviti rezultat“, poručio je čuveni Profa, čija karijera traje već više od tri decenije.
Sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić kazao je da je Igalo od 2015. godine imalo odlične rezultate, ali i periode kada nije opravdalo očekivanja grada i navijača. Smatra da će ovim potezom u klubu biti poboljšan način rada, unaprijeđena koordinacija između timova i uspostavljena disciplina. On je poručio da će lokalna uprava biti podrška pozitivnim promjenama u Igalu, a da se od svih igrača i cijele uprave očekuju rad i rezultati.
Uskoro zvanična saradnja sa Crvenom Zvezdom
Fudbalski klub Igalo će u narednih mjesec dana potpisati sporazum sa Fudbalskim klubom Crvena Zvezda, tačnije predsjednikom Zvezdanom Terzićem. Ovo znači da će Igalo imati podršku fudbalskog velikana naših prostora, najavio je potpredsjednik Konjević.
On je istakao da će budućnost Igala obilježiti dolazak Radanovića, saradnja sa Zvezdom i izgradnja novog stadiona, što je projekat za nove generacije.
Kako je rekao, urađeno je i javnosti predstavljeno idejno rješenje Fudbalskog centra u Igalu, a sada je u toku pribavljanje potrebne dokumentacije. Napomenuo je da je Opština za ovaj projekat dobila podršku Fudbalskog saveza Crne Gore.
„Mislim da bi do kraja ove godine moglo da bude završeno sve što se tiče papira i da projekat krene u realizaciju“, najavio je Konjević.

Vlada baner

Autobuskastanicanew

mjerecovid19

s48

Mapa investicija HN

Preporukeprotivcovida19

Lap2020

BanerHN05092019.jpg

Informatorzadjecuimlade2019

300x250

beginadrion

Surlas

                    PITAJTE
  PREDSJEDNIKA OPŠTINE
                 pitPred
 
                 PROSTORNO
 PLANSKA DOKUMENTACIJA
        PPohn14 s
 Interreg5
 anEuin  

radioHN

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi