grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Posjeta predstavnica Opštine Herceg-Novi Tehnopolisu: Unaprijediti mjere podsticaja lokalnog preduzetništva

  • četvrtak, 07 jun 2018 13:19

NADBMslika2Opština Herceg-Novi će u narednom periodu imati intenzivnu saradnju sa timom Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, u pogledu koncipiranja i realizacije mjera podsticaja lokalnog preduzetništva kroz organizovanje obuka, radionica, treninga za zainteresovane, ali i kroz pružanje bespovratne finansijske podrške, u skladu sa mogućnostima u okviru ovogodišnjeg budžeta.

Ovo je zaključeno tokom jučerašnje radne posjete sekretarke za turizam, ekonomski razvoj i investicije Suzane Memarović i rukovodioca odjeljenja za investicije u tom sektoru Branke Mračević ovom centru u Nikšiću.

Posjeta Tehnopolisu podstaknuta je namjerama u opštinskom Sekretarijatu da se u narednom periodu posebna pažnja posveti razvoju preduzetništva na lokalnom nivou, te pripremi intenzivan program podrške svima koji su zainteresovani za pokretanje sopstenog biznisa ili razvoja postojećeg.

Menadžerka biznis inkubatora IPC Tehnopolis Jelena Đedović, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva Đorđije Brkuljan i menadžer za upravljanje projektnim aktivnostima i razvoj preduzetništva Aleksandar Janičić predstavili su rad Tehnopolisa po sektorima, kao i dobra iskustva i prakse u dosadašnjem radu.

BMERT2018Jačanje i podsticaj preduzetništva u opštinama predstavlja jedan od ključnih preduslova održivog razvoja, i na sastanku je konstatovano da je to ujedno i jedan od najvećih izazova za lokalne samouprave. S tim u vezi, namjera Sekretarijata je da za narednu godinu u budžetu obezbijedi značajnija sredstva za podršku preduzetništvu na lokalnom nivou.

Dodatno, razmatrane su mogućnosti saradnje na projektima finansiranim od strane međunarodnih donatora i realizacije zajedničkih aktivnosti, i dogovoreno partnerstvo na pozivima IPA programa prekogranične saradnje čije raspisivanje se očekuje narednih mjeseci.

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis osnovan je kao mjesto na kojem se mogu naći potrebne informacije i podrška za razvoj poslovne ideje, pokretanje privatnog biznisa, vođenje biznisa i mogućnosti pribavljanja finansijskih sredstava. Bavi se promocijom i razvojem preduzetništva, to jest osnivanjem novih i razvojem postojećih preduzeća na lokalnom i regionalnom nivou, promovisanjem i razvojem naučno-istraživačkih rezultata u cilju pospješivanja poslovanja preduzeća, kao i učestvovanjem u realizaciji različitih razvojnih projekata. Bitan dio poslovnih aktivnosti je i formiranje mreže institucija, privrednika i pojedinaca koji će biti podrška svim potencijalnim preduzetnicima, novoosnovanim i već osnovanim preduzećima.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi