grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Predstavnici Opštine obišli Meljine i Zeleniku: Pomoć u sanaciji šteta od poplave i rad na unapređenju zaštite

  • petak, 23 novembar 2018 13:27

Nas23112018Potpredsjednik Miloš Konjević, menadžer Opštine Herceg Novi Dragan Šimrak i sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević obišli su juče naselja Meljine i Zeleniku i posjetili domaćinstva pogođena ovonedeljnim poplavama.

U Meljinama, gdje je došlo do izlivanja potoka Nemila, frizerski salon “Srećko” je gotovo potpuno bio potopljen, kao i okolne prostorije i prilazi. Vlasnik salona Srećko Ivanović, pohvalio je radnike Komunalno stambenog preduzeća i Službe zaštite i spasavanja na iznimnom trudu na otklanjanju posljedica nevremena, kao i predstavnike MZ Meljine koji su pružili pomoć i bili u konstantnoj komunikaciji sa njim.

Tokom obilaska je dogovoreno da će u narednih desetak dana opštinsko rukovodstvo razgovarati sa Ivanovićem o mogućnostima dugotrajnog rješenja problema sa plavljenjem ovog dijela grada.

U proteklom periodu kanali i potoci su očišćeni prema planu i programu i završeno je mehaničko čišćenje, ali kanali nisu bili dovoljni da prime ogromnu količinu padavina. S tim u vezi, potpredsjednik Konjević je kazao da je sada prioritet sanacija štete, ali i da će ova situacija poslužiti za mapiranje kritičnih tačaka i sprovođenje dodatnih aktivnosti radi bolje zaštite od poplava. Poručio je da “gradsko rukovodstvo ne bježi od problema i tu je za sve građane, pogotovo u ovakvim situacijama”.

Predstavnici Opštine su obišli i klupske prostorije i teren Fudbalskog kluba Orjen u Zelenici. Opština se obavezala da će pomoći opravku i opremanje oštećenih prostorija.

Kako je rečeno, u predstojećem periodu će biti angažovani privrednici kako bi pomogli u saniranju kanala, ali i potoka Sopot, koji je na nekoliko mjesta “pretrpio” urušavanje zida-suvomođe.

Članovi Mjesne zajednice Zelenika istakli su da se radovi na unaprijeđenju lokalne putne infrastrukture pokazali kao pravi potez, jer je to omogućilo vozilima Službe zaštite i spasavanja i gradskih preduzeća da priđu mnogim mjestima do kojih ranije nije bilo moguće.

Konjević i Šimrak posjetili su domaćinstva koja su pretprjela veliku štetu u nevremenu. Kod pojedinih je došlo do odrona u okolini kuća i rušenja betonskog stuba, dok su se kod drugih komadi zemlje obrušili po stranama stambenih objekata. Polomljeni stub je tokom jučerašnjeg dana uklonjen. Mehanizacijom je uklonjena i zemlja sa puteva, te slijedi pranje koje će raditi Služba zaštite i spasavanja.

U razgovoru sa građanima Meljina i Zelenike čelnici lokalne uprave poručili su da će Opština pomoći sanaciju objekata u mjeri mogućeg i uputili ih u postupak procjenjivanja i naknade štete.

 

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi