grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Nakon više decenija uređenje puta kroz Tijesni klanac

  • utorak, 10 jul 2018 12:12

NASTKol10072018Počelo je asfaltiranje lokalnog puta kroz Tijesni klanac, kojim će nakon više decenija biti uređena dionica koji povezuje naselja Mojdež i Sutorina.

Radove u najvećem dijelu finansira Opština Herceg Novi, uz učešće mještana i doprinos firmi koje izvode radove, a u saradnji sa Mjesnom zajednicom Mojdež. Opština je za ovu namjenu izdvojila 30.000 eura.

Oko 600 metara puta biće asfaltirano, a ostatak koji je betonski saniran i nanovno betoniran, objašnjava predsjednik Mjesne zajednice Mojdež Petar Porobić. Tokom proteklih nekoliko urađeni su pripremni radovi, tamponiranje, prošireni su kanali duž cijelog puta i nanovo iskopani u dijelu gdje ih do sada nije bilo, urađeni propusti za vodu, a juče je stigao asfalt. Na ovaj način konačno će biti uređena dionica koja je posebno značajna mještanima donjeg dijela naselja Mojdež, jer će konačno dobiti uređen put do svojih kuća, koji ih povezuje sa Sutorinom.

Uređenje puta kroz Tijesni klanac je u ovom trenutku bilo među prioritetima lokalne uprave kako bi se osigurala alternativna saobraćajnica za mještane ovih naselja, a posebno u narednom periodu kada predstoji rekonstrukcija oštećenog dijela puta Ratiševina-Mojdež.

Podsjećamo, u proteklom periodu Opština Herceg Novi uložila je značajna sredstva u uređenje lokalne putne mreže, a značajnog partnera u ovom poslu predstavljale su mjesne zajednice. Samo tokom proteklih sedam dana završeno je asfaliranje Manastirske ulice na Savini, glavne ulice u Bijeloj i u naselju Žager, kao i uređenje trotoara u Igalu, a danas počinje i asfaltiranje puta do naselja Potkulina u Baošićima.