grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Radovi na batoniranju i asfaltiranju puta na Toploj 3 i kroz Tijesni klanac

  • utorak, 11 decembar 2018 12:06

NAs11122018U organizaciji Opštine Herceg Novi i mještana u toku su aktivnosti na sanaciji i asfaltiranju dvije dionice puteva, na Toploj i u Tijesnom klancu, dok su radovi na dvije dionice puta u Sušćepanu, u dužini od 1300 metara, završeni tokom proteklog vikenda.

Sekretarka za lokalnu samoupravu u Opštini Herceg Novi Vesna Samardžić, koja je obišla lokacije, kazala je da je intezivirana dinamika radova na putnim pravcima:
–Mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da smo konačno poslije dugo vremena uspjeli da zajedno sa građanima, mjesnom zajednicom  i uz značajnu pomoć Opštine asfaltiramo dvije dionice na Sušćepanu, kazala je Samardžić i dodala da je put kroz cijelo selo asfaltiran  i osposobljen. Građani su sakupili oko 20.000 eura, a ostala sredstva je obezbijedila lokalna uprava.
Na Toploj tri  se izvode pripremni radovi na betoniranju lokalnog puta, u dužini od 140 metara. Građani na Toploj tri su se organizovali,  sakupili su oko 8.000 eura. Opština je u skladu sa dosadašnjom procedurom opredijelila približan iznos sredstava, te je za očekivati da će za nekoliko dana biti završeni radovi na betoniranju.

Na dijelu puta Tijesni klanac u dužini od oko 600 metara,  koji povezuje Mojdež i Sušćepan,  započeli su radove na pripremi terena.
-Riječ je o  dionici, koja je dodatno pretrpila oštećenja  tokom nedavnih kiša i poplava, na pojedinim mjestima bio je prekinut saobraćaj. Završeni su pripremni radovi i otpočelo je asfaltiranje, objasnila  je Samardžić, napominjući da bi ova dionica za dva dana trebalo da bude asfaltirana.