grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Počeli radovi na izgradnji igrališta u naselju Gomila, sanacija puta iduće sedmice

  • ponedjeljak, 10 jun 2019 15:04

NAs10062019Radovi na izgradnji dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila počeli su ove sedmice, a cijeli posao bi trebalo da bude gotov za mjesec, do 40 dana.

U tom naselju će tokom sledeće sedmice početi i radovi na sanaciji puta koji vodi do magistrale, u trajanju od najviše 10 dana.
Uređenje ove lokacije podrazumijeva izgradnju otvorenih površina u obliku platoa u dva nivoa, na kojima se postavljaju sprave za teretanu na otvorenom i oprema za dječije igralište, kao i radove na parternom i hortikulturnom uređenju terena, uz adekvatno rješavanje infrastrukturne opremljenosti i postavljanje urbanog mobilijara. Biće postavljene minimum četiri sprave za vježbanje, a vidne površine zidova obložene kamenom na podlozi od maltera, sa pokrivenom kamenom pločom na parapetnom zidu.
12344321U okviru dječijeg igrališta, biće postavljen tobogan sa dvije ljuljaške, a u okviru parapetnog zida postavljena sjedišta za tri klupe, koje će pratiti krivinu zida. Ovo igralište će imati dva kontrolisana ulaza – izlaza sa kapijom u okviru drvene ogradice.
Radove, koji su zbog nepovoljnih vremenskih uslova započeti nešto kasnije od planiranog, izvode firme „Karbomont“ i „MV Inžinjering“, dok će put iduće sedmice sanirati firma „Fortismont”.