grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Saniran krov objekta škole i mjesne zajednice u Kamenarima

  • četvrtak, 11 jul 2019 14:54

Sanacija krova Kamenari 1Krov objekta škole i mjesne zajednice u Kamenarima saniran je, a radove su zajedno finansirali Opština Herceg Novi i Mjesna zajednica Kamenari. Na ovaj način riješeni su problemi koji su nastajali zbog prodora vode kroz krov koji je bio u veoma lošem stanju, čime je zaštićena imovina škole i mjesne zajednice, ali i poboljšani uslovi za rad u objektu.

Tokom proteklih dvadeset dana završeni su radovi na skidanju starog i stavljanju novog krova, te postavljanju horizontalnih oluka, što je posao vrijedan 22.748 eura.

U narednoj fazi adaptacije objekta, koji je jedna od prvih slika kada preko trajekta ili magistralom iz pravca Kotora uđete u Herceg Novi, slijedi zamjena kompletne bravarije i uređenje fasade. Planirano je da ovi radovi budu završeni do kraja ljeta, kako bi zgrada u novom ruhu dočekala đake u septembru.

Pored toga, biće asfaltiran lokalni put u Kamenarima od Jadranske magistrale (kod hotela Casa del Mare) do izvora Lalovina, u dužini od oko 500 metara, što je još jedan od projekata poboljšanja putne infrastruktre koje Opština Herceg Novi realizuje u saradnji sa mjesnim zajednicama.