grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Održana Centralna javna rasprava o Nacrtu Odluke o određivanju naziva naselja, ulica i trgova

  • srijeda, 04 decembar 2019 16:17

RaspravaNBU Velikoj sali Skupštine opštine Herceg Novi danas je održana Centralna javna rasprava o Nacrtu Odluke o određivanju naziva naselja, ulica i trgova na teritoriji grada.

Ova Odluka značajna je za stanovnike velikog broja ulica koje do sada nisu bile imenovane ili obilježene brojevima.
Tokom trajanja Javne rasprave, na adresu Sekretarijata za lokalnu samoupravu je pristiglo 10 primjedbi. Kako je istakla načelnica nadležnog sekretarijata Vesna Samardžić, veliki broj primjedbi bio je izuzetno konstruktivnog i praktičnog karaktera i sa ciljem unaprijeđenja postojeće Odluke.
Ona se posebno zahvalila građanima i mjesnim zajednicima koji su uzeli učešća u javnoj raspravi. Zadovoljna je urađenim poslom, jer kako kaže, na ovaj način je pokazano kako svi zajedno možemo napraviti kvalitetan dokument – Odluku, koja će svim građanima biti od koristi.
Naglasila je i da je cilj lokalne uprave i Sekretarijata na čijem je čelu da svaki građanin ima svoju adresu i kućni broj. Nakon usvajanja Odluke kroz skupštinsku proceduru, uslijediće i njena realizacija.
Samardžić je i predsjednica Komisije za dodjelu predloga naziva ulica, a članovi su sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević, sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, Boris Seferović kao odbornik u SO, saobraćajni inženjer Branko Prelević, kao i Nataša Musić Potkonjak , načelnica Službe za usaglašavanje propisa.

Izvještaj o Javnoj raspravi (.pdf)