grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Zajednički projekat mještana i Opštine: Izgrađen put koji spaja Pode i Zeleniku

  • srijeda, 20 maj 2020 11:08

obilazak putaNSLNaselja Podi i Zelenika konačno su spojena uređenim, kolskim putem između Gornjih i Donjih Sasovića.

Trasa duga 610 metara betonirana je u rekordnom roku, zahvaljujući zalaganju brojnih mještana i podršci koji su dobili od Opštine Herceg Novi i Mjesne zajednice Podi.

U kvalitet izvedenih radova i zadovoljstvo građana juče su se tokom obilaska terena uvjerili predsjednik Opštine Stevan Katić, predsjednik Skupštine opštine Nikola Samardžić i savjetnik predsjednika Jovan Subotić.

obilazak puta Podi-Zelenika 20052020 2

Ovo je dobar primjer saradnje mještana sa Mjesnom zajednicom i sa Opštinom. Želim da izrazim zadovoljstvo što sam danas ovdje i što sam vidio da je u rekordnom roku završena ova dionica puta, te da se zahvalim svima koji su uzeli učešće u ovoj priči. Posebno hvala mještanima koji su uložili velike napore i finansijska sredstva, uz podršku Mjesne zajednice i Opštine, kao i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj koja je ustupila dio svoje zemlje za potrebe izgradnje puta”, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić.
On je rekao da se radi o značajnom i dobrom poduhvatu za sve mještane Gornjih i Donjih Sasovića, ali i za stanovnike cijele opštine jer će ova dionica omogućiti bržu komunikaciju između dva dijela Herceg Novog i poslužiti kao alternativni put u slučaju potrebe.
Katić je ocijenio da su ovaj i slični projekti povezivanja mjesnih zajednica putnom infrastrukturom od velikog značaja za unaprijeđenje kvaliteta života mještana i dalji razvoj grada.
Predsjednik Mjesne zajednice Podi, Jovica Misinezović izrazio je zadovoljstvo brzinom izvedenih radova i zahvalio se mještanima na slozi.
”Sve je urađeno kako smo i planirali, s tim da smo najavili da će biti za sedam, osam dana, a završili smo i prije. Ne mogu da vam opišem od kolikog je značaja povezivanje putem Gornjih i Donjih Sasovića”, kazao je Misinezović. On je dodao da su već počeli i pregovori sa kompanijom ”M-tel” radi izgradnje javne rasvjete na ovom potezu.
Jedan od starijih mještana, Srđa Dabović poručio je da su stanovnici ovog kraja bili složni tokom izvođenja radova na izgradnji puta, te da se nada da će ovakav odnos njegovati i ubuduće, kako bi zajedno radili na drugim projektima za razvoj sela.