grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

U Ulici Stijepa Šarenca rekonstruisana kanalizacija i asfaltiran put

  • srijeda, 03 april 2019 14:46

NAsSSAr03042019Ulica Stijepa Šarenca, tačnije lijevi krak te ulice u dužini od 82 metra asfaltiran je protekle nedelje.

Radovi su podrazumijevali zasijecanje starog asfalta i betona, nivelisanje podloge, pripremu podloge za asfalt i asfaltiranje.
Radovima je prethodila javna nabavka, odnosno zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti od strane Opštine Herceg Novi kao naručioca.  Kao najbolji ponuđač, radove je izvela firma „Fortis Mont“ doo. Posao je izveden u skladu sa ugovorom i u predviđenom roku, koji je bio sedam dana od potpisivanja ugovora. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 6.782,05 eura.
Asfaltiranju ovog dijela Ulice Stijepa Šarenca prethodila je rekonstrukcija – izgradnja nove kanalizacione mreže, koju je izvelo preduzeće „Vodovod i kanalizacija“.

Naime, u ovom dijelu ulice na Karači,  u samom centru grada, već duži niz godina postojao je problem u funkcionisanju fekalne kanalizacije, a kolovoz je bio u lošem stanju. Na ovaj način, koordinisanim radom lokalne uprave i preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ u kratkom roku je sanirana kanalizaciona mreža i uređena ulica.
Kako su naveli iz hercegnovskog „Vodovoda“, rekonstrukcija kanalizacione mreže se izvodi fazno, s obzirom da se radi o dugoj dionici od oko 120 m, koja jednim dijelom ide kroz stepenište. Rekonstrukcija je u prvoj fazi, do stepeništa, podrazumjevala izgradnju novog sistema odvoda fekalnih voda u dužini od 70 m i izgradnju devet novih revizionih  okana. U izvođenju radova učestovala je operativna ekipa vodovoda, kanalizacione mreže i građevinska grupa. Radovi su obavljani uz konstatan stručni nadzor. Istovremeno je urađeno i nekoliko manjih intervencija na razdvajanju kišne i fekalne kanalizacije i pristupni šahtovi.

 

s48

anketahn

Mapa investicija HN
 BanerHN05092019.jpg   

Informatorzadjecuimlade2019

Ambrozija

StrategijaZaMalde13.12.2018

Banervodod03072018

300x250

beginadrion

Surlas

                    PITAJTE
  PREDSJEDNIKA OPŠTINE
                 pitPred
 
                 PROSTORNO
 PLANSKA DOKUMENTACIJA
        PPohn14 s
 Interreg5
 anEuin  

radioHN

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi