logo
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Likovno stvaralaštvo mladih Novljana u Gradskom muzeju

 • četvrtak, 10 oktobar 2019 15:56

Plakat DreamerDesetak najmlađih stvaralaca iz našeg grada predstaviće svoju sklonost i ljubav prema likovnoj umjetnosti izložbom u Gradskom muzeju, koja se organizuje na inicijativu Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, a u saradnji sa Javnom ustanovom „Muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković“.

Opširnije...

Prva međunarodna konferencija helenskih studija: Postavljanje Herceg Novog i Crne Gore na svjetsku naučnu mapu

 • četvrtak, 26 septembar 2019 15:57

press konferencijaPrva međunarodna konferencija helenskih studija, u organizaciji Centra za helenske studije iz Podgorice, na temu „Helenska politička filozofija i savremena Evropa“, održaće se u Herceg Novom od 29. septembra do 4. oktobra 2019. godine

Opširnije...

Raspisan Konkurs za dodjelu studentskih stipendija i nagrada Opštine Herceg Novi

 • srijeda, 25 septembar 2019 13:23

zgradaohnSekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi raspisao je Konkurs za dodjelu studentskih stipendija i nagrada za studijsku 2019/20. godinu. U skladu sa Odlukom o stipendiranju i nagrađivanju studenata, Opština Herceg Novi dodjeljuje stipendije studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija, kao i master akademskih i primijenjenih studija.

Opširnije...

Morski motivi uz novske skale

 • utorak, 24 septembar 2019 12:57

naslovnaMMHerceg Novi je dobio dva nova murala, na zidu gdje se spajaju stepenište Danice Tomašević i Šetalište Pet Danica i uz skale u Risanskoj ulici. Tema oba murala je more, a oslikani su u okviru ovogodišnjeg Street art festivala.

Opširnije...

Specijalizovani kabinet za matematiku i biologiju otvoren u OŠ „Dašo Pavičić“

 • ponedjeljak, 23 septembar 2019 16:04

00matbZajedničkim ulaganjem Opštine Herceg Novi i lokalnih privrednika, OŠ „Dašo Pavičić“ dobila je specijalizovani kabinet sa multimedijalnim projektorom za izučavanje matematike i biologije, čime su unaprijeđeni uslovi za sticanje znanja u ovim naukama.

Opširnije...

Herceg Novi započeo izradu Akcionog plana za borbu protiv vršnjačkog nasilja

 • srijeda, 18 septembar 2019 15:22

RadnaGrupaLAP18092019Prvi sastanak Radne grupe za izradu nacrta Lokalnog akcionog plana za borbu protiv vršnjačkog nasilja Opštine Herceg Novi za period 2020. do 2022. godine održan je juče u maloj sali Opštine.

Opširnije...

Inicijalni sastanak predstavnika Opštine Herceg Novi i Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade Srbije: Projektima povezati mlade u regionu

 • utorak, 17 septembar 2019 11:13

KZM2019Mladi u regionu treba da budu povezani kroz različite projekte i u tome je od posebnog značaja saradnja lokalnih uprava, poručeno je sa inicijalnog sastanka predstavnika Opštine Herceg Novi sa predsjednikom Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade u Srbiji i koordinatorom kancelarije za mlade Opštine Ivanjica, Ivanom Stamenićem i mladim volonterima.

Opširnije...

Poziv mladim Novljanima: Preuzmite svoju Evropsku omladinsku karticu od utorka

 • četvrtak, 12 septembar 2019 14:31

Plakat EYCA2019Besplatnu Evropsku omladinsku karticu (EYCA) mladi Novljani će moći da preuzmu u svom gradu svakog utorka i četvrtka, a prvi termin je sledeće nedelje, 17. septembra. Distribuciju kartica obavljaće Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, navedenim danima od 09 do 12 sati.

Opširnije...

Počeo 13. HSF: Svetkovina stripa sa 50 svjetskih imena

 • ponedjeljak, 09 septembar 2019 16:55

NAsHSF992019Zvanično otvaranje Hercegnovskog strip festivala  započelo je u petak  uz ritam koji je ovoj sjajnoj priči dala Mjesna muzika Đenović, uz poruke i dobre želje predsjednika hercegnovske opštine Stevana Katića, ambasadora Italije u Crnoj Gori Luke Zeliolija i Lazara Sredanovića, autora legendarnog balkanskog strip junaka  Dikana. Na Belavisti su kako se i očekivalo bili organizatori, učesnici, brojna publika.

Opširnije...

Besplatna Evropska omladinska kartica za mlade Novljane

 • petak, 06 septembar 2019 16:47

Sastanak EYCAMladi Novljani će od sledeće nedelje imati mogućnost da u svom gradu dobiju besplatno Evropsku omladinsku karticu sa motivima Herceg Novog, i tako se pridruže mreži od oko sedam miliona vršnjaka koji mogu da koriste različite pogodnosti u 37 država Evrope. 

Opširnije...

Street art festival u Herceg Novom od 09. do 13. septembra

 • petak, 06 septembar 2019 14:00

NASSA20190609Muralima će biti  oplemenjene dvije lokacije u Herceg Novom tokom ovogodišnjeg izdanja Street art festivala, koji će trajati od 09. do 13. septembra. Pored toga, očekuju nas radionice 3D slikanja i koncert američkog benda Break of Reality na tvrđavi Forte Mare.

Opširnije...

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi