grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Uručene opštinske diplome za 80 najuspješnijih učenika: Herceg Novi slavi znanje i mladost

  • utorak, 16 jun 2020 14:37

Luce2020Osamdeset učenika iz Herceg Novog je u protekloj školskoj godini postiglo odlične rezultate i u svoj grad donijelo brojne nagrade. U čast ”luča” iz osnovnih i srednje škole, kao i nagrađenih na državnim i međunarodnim takmičenjima znanja, danas je upriličena svečanost u Dvorani Park, na kojoj im je predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Nikola Samardžić uručio opštinske diplome i prigodne poklone.

Diplome je zavrijedilo 53 ”lučonoša”: 23 iz Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ – šest za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i 17 za opšti odličan uspjeh, 13 iz Osnovne škole ”Dašo Pavičić”, pet iz Osnovne škole ”Milan Vuković”, troje iz Osnovne škole ”Ilija Kišić”, osam iz Osnovne škole ”Orjenski bataljon” i jedna učenica Osnovne škole ”Branko Brinić” iz Radovića.

Za uspjehe na državnim i međunarodnim takmičenjima diplome je dobilo 27 učenica i učenika, troje iz osnovnih škola i 24 iz srednje.

Dodjeli koju je organizovao Sekretarijat za kulturu i obrazovanje prisustvovali su direktori škola, profesori, nastavnici, roditelji, školski drugovi, koji su ispunili foaje Dvorane Park i uputili aplauz podrške i čestitke svakome od nagrađenih učenika.

“Dodjela opštinskih diploma predstavlja simboličan momenat, kojim naš grad proslavlja uspjeh, znanje i trud mladih Novljanki i Novljana”, istakao je predsjednik Skupštine i čestitao najuspješnijim učenicima osnovnih i srednje škole i dobitnicima nagrada na brojnim takmičenjima.

Samardžić je istakao da je tokom protekle tri godine Opština Herceg Novi kroz usvajanje strateških dokumenat, različite projekte i organizaciju brojnih aktivnosti učinila veliki iskorak kada je u pitanju podrška radu vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji našeg grada i bavljenje omladinskom politikom.

“Drage mlade Novljanke i Novljani, ovo je bitno da zapamtite – želimo da budete naši partneri. Vaše mišljenje i angažovanje su nam važni, jer vjerujemo da upravo vi najbolje znate kako treba da izgleda grad koji će odgovarati svim vašim potrebama i ambicijama. Zato vas pozivam da budete glasniji u isticanju svojih statova i aktivniji u zajednici, kako bismo svi zajedno učinili Herceg Novi gradom po mjeri mladih”, poručio je Samardžić.

Dodao je da će lokalna uprava nastaviti da podržava obrazovanje mladih Novljanki i Novljana i podstiče njihov razvoj u oblastima za koje su talentovani.

”Vaš Herceg Novi je ponosan na vas. Uvijek ćemo biti tu da vas podržimo i da zajedno slavimo sve buduće uspjehe”, zaključio je Samardžić.

Spisak svih dobitnika opštinskih diploma i prigodnih nagrada za školsku 2019-2020. godinu možete pogledati i preuzeti ovdje.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi