logo
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

U toku čišćenje korita Opačice

  • utorak, 10 septembar 2019 13:24

cisopa2Čišćenje korita potoka Opačica je u toku. Korito je produbljeno toliko da od Džorovog mosta do dna potoka sada ima oko tri metra, pa i mehanizacija može proći ispod mosta.

U oblasti oko Opačice posebno je izražen problem plavljenja, zbog čega su mještani Zelenike tražili da se uradi proširenje ispod Džorovog mosta, što Opština sada realizuje u koordinaciji sa Mjesnom zajednicom Zelenika-Kuti. Imajući u vidu obim radova i potrebnu mehanizaciju, za ovaj posao je angažovana privatna građevinska firma.

Čišćenje Opačice dio je preventivnih aktivnosti gradskih službi i preduzeća na održavanju vodotoka, kako bi se osigurao brži protok atmosferskih voda i smanjio rizik od poplava tokom perioda obilnih padavina.
„Komunalno-stambeno“ od 1. avgusta radi na čišćenju korita potoka i rijeka od Igala do Kamenara. Oni, zajedno sa predstavnicima lokalne uprave, Službom komunalne policije i inspekcijskog nadzora i Službom zaštite i spasavanja u ovom periodu intenziviraju obilaske terena, radi evidentiranja svih „kritičnih tačaka“ koje je neophodno sanirati da bi se smanjio rizik od poplava.

s48

BanerHN05092019.jpg 
 Ljeto2019
 Informatorzadjecuimlade2019 

Ambrozija

StrategijaZaMalde13.12.2018

Banervodod03072018

300x250

beginadrion

Surlas

                    PITAJTE
  PREDSJEDNIKA OPŠTINE
                 pitPred
 
                 PROSTORNO
 PLANSKA DOKUMENTACIJA
        PPohn14 s
 Leg
 
Interreg5
 

anEuin  

radioHN

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi