grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Na terenu komisija za dodjelu naziva naselja, ulica i trgova: Za lakše snalaženje u novskim ulicama

  • četvrtak, 18 jun 2020 12:07

Nas18062020Svaka ulica u Herceg Novom koja je obuhvaćena opštinskom Odlukom o dodjeli naziva naselja, ulica i trgova u narednom periodu će dobiti tablu sa nazivom, a svaka kuća u njima redni broj. Sa ovim ciljem oformljena je komisija koja već radi na terenu, a Opština će građanima obezbijediti i postaviti pločice sa brojevima na ulazima u stambene objekte.

Pitanje imenovanja i numeracije mnogih ulica godinama unazad nije bilo adekvatno uređeno, pa će sada mnogi objekti po prvi put dobiti adekvatnu adresu, odnosno naziv ulice sa kućnim brojem. Ovim će biti značajno olakšano svakodnevno snalaženje građana i onih koji posjećuju Herceg Novi, kao i unaprijeđena komunikacija sa javnim i privatnim službama, hitne pomoći, vatrogasaca, policije, pošte ili kurirskih službi.

Komisija oformljena za tu potrebu sada obilazi naselja kako bi svaki objekat bio numerisan, te molimo građane da im u slučaju potrebe izađu u susret i olakšaju snalaženje na terenu.

Odluka o određivanju naziva naselja, ulica i trgova na teritoriji Opštine Herceg Novi usvojena je na sjednici Skupštine opštine Herceg Novi održanoj u februaru ove godine. Njome su određena naselja na području opštine, kao i imena ulica, trgova, stepeništa i zaseoka koji im pripadaju.

 

Vlada baner

Autobuskastanicanew

mjerecovid19

s48

Mapa investicija HN

Preporukeprotivcovida19

Lap2020

BanerHN05092019.jpg

Informatorzadjecuimlade2019

300x250

beginadrion

Surlas

                    PITAJTE
  PREDSJEDNIKA OPŠTINE
                 pitPred
 
                 PROSTORNO
 PLANSKA DOKUMENTACIJA
        PPohn14 s
 Interreg5
 anEuin  

radioHN

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi