grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Saradnja Opštine i Ambasade Mađarske u Crnoj Gori: Izložba o vaterpolu „Najljepši momenti iz susreta vode i lopte“ od 23. jula u Herceg Novom

  • srijeda, 17 jul 2019 14:49

NAslovna17072019Izložba o vaterpolu „Najljepši momenti iz susreta vode i lopte” Mađarskog muzeja olimpizma i sporta biće otvorena u Herceg Novom 23. jula, dogovoreno je na današnjem sastanku ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Nj. E. Jožefa Neđešija sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i saradnicima.


Izložba na otvorenom biće postavljena na Škveru, gdje će brojni prolaznici imati priliku da se kroz panoe sa fotografijama upoznaju sa istorijom vaterpola, prvim međunarodnim utakmicama i trijumfima, a fokus će biti na nadmetanjima između mađarskih i timova iz bivše Jugoslavije. Izložbu organizuje Ambasada Mađarske u Crnoj Gori, uz podršku Opštine Herceg Novi.
Vaterpolo povezuje Crnu Goru i Mađarsku, a hercegnovski Jadran, čiji je dom na Škveru, predstavlja okosnicu crnogorske nacionalne reprezentacije, što govori da izložba na otvorenom „Najljepši momenti iz susreta vode i lopte”, dolazi na pravo mjesto, poručeno je sa sastanka.

Posjeta Ambasadora Mađarske 17072019 Ambasador Neđeši je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Opštinom, te najavio da su im u planu još neki događaji kojima bi u Herceg Novom predstavili mađarsku kulturu i gastronomiju.
Takođe, on je istakao da u Herceg Novom posluje jedna od najvećih mađarskih kompanija u Crnoj Gori, hotel „Sun Restort“ koji ima dobru komunikaciju sa lokalnom upravom, što je za investitore od velikog značaja.
Tema sastanka bile su i aktuelnosti u vezi sa turističkom sezonom, među kojima se kao posebno važno za mađarske turiste ističe pitanje zadržavanja na graničnim prelazima i saobraćajnih gužvi u svim gradovima Boke.