grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Svečano otvoren novi studio Radio Televizije Herceg-Novi

  • petak, 16 avgust 2019 13:59

NAS16082019aaaHerceg Novi je dobio gradsku televiziju, čiji početak rada je sinoć zvanično obilježen. Otvaranje novog studija RTVHN predstavlja važan trenutak za grad i građane, kojima će ovaj medij u kratkom roku postati osnova za informisanje, potreba, navika i užitak, poručio je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

U godini obilježavanja jubileja, četiri decenije emitovanja radio signala iz Herceg Novog, javni radidifuzni servis je počeo i sa emitovanjem televizijskog programa. Prema riječima Katića, rukovodstvo grada je odlučno krenulo u ovaj projekat vjerujući da je hercegnovskom javnom servisu potrebna modernizacija, kako bi na bolji način mogao da odgovori potrebama građana.
-Odluka o organizovanju javnog radio difuznog servisa Radio televizija Herceg Novi usvojena je u lokalnoj Skupštini još 2011. godine, ali tokom proteklih godina  nije bilo zainteresovanosti da se ta odluka u potpunosti primjeni i volje da se ozbiljno posveti unapređenju rada i uvođenje novih praksi. Imajući u vidu da se radi o javnom servisu, za čiji rad opština Herceg Novi svake godine izdvaja značajna budžetska sredstva, smatrali smo da građani  od uloženog zaslužuju  maksimalan efekat. Zato smo, kao odgovorna lokalna uprava, inicirali  ovaj projekat, investirali u opremanje novog studija i konačno omogućili da javni servis počne da radi u punom kapacitetu - poručio je Katić.

Misija radija, televizije i portala je da budu hronika života u našem gradu, da obrazuju i zabave, a sve to poštujući profesionalne standarde, principe pravovremenog informisanja i objektivnosti. Rad Javnog servisa podrazumijevaće ozbiljno bavljenje svim problemima sa kojima se građani suočavaju, kao i lijepim stvarima koje Herceg Novi čine jedinstvenim, sa posebnim akcentom na zanimljive, ljudske priče.
-Želimo da Herceg Novi ima medij u potpunosti usmjeren na građanina, koji će predanim radom zaslužiti  vašu pažnju i povjerenje. Želimo medij uz koji ćete biti svakoga dana, kao publika i kritika. Želimo medij koji će zajedno sa nama svjedočiti o vremenu i događajima, koji će postati neodvojiv dio sjećanja na važne trenutke za naš grad“, istakao je predsjednik Opštine na otvaranju.
Predsjednik Savjeta Radio Televizije Herceg Novi Savo Niković kazao je da su “iskusni radijski lisci i mlade TV snage” spremne da vrate javnom servisu novski šmek, vodeći se Platonovim riječima “Neka ti usta budu vjerni otkucaj srca”.
-Nadamo se da ćete i vi osjetiti  tu dušu, a mi se nadamo da će radijski signal čuti tamo delako, da će naša televizija biti rado gledana i onamo i namo, i pod Durmitorom, i Ali Pašinim izvorima, sa željom da svima prenesemo svu ljepotu suncem obasjane Boke, uzdahe mora i mirisa soli i bora. Grad koji je imao i ima Njegoša, Iva, Lalića, Ćopića i Kiša, Luku i Lubardu,  Stanića, Kostića i Zuka, to zaista i zaslužuje, kazao je Niković.
Na svečanom otvaranju prikazan je kratak film koji dokumentuje radio-televizijski istorijat medijske tradicije Herceg Novog. RTVHN možete pratiti putem Ekstra TV i M-boxa, uskoro i preko Telemaxa.