logo
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Otvoren OMOF: Opera “Be My Superstar” iznađenje za publiku

  • petak, 23 avgust 2019 11:57

ZVE 4955Premijerom opere “Be My Superstar” otvoren je Operosa Montenegro Opera Festival u Herceg Novom. Opera urađena u koprodukciji sa LOD muzičkim teatrom iz Belgije igrana je dvije večeri u Dvorani Park i u potpunosti je oduševila i iznenadila prisutnu publiku, što je najviše pokazao višeminutni aplauz.

Performans je imao neočekivan početak jer je sala izgledala kao noćni klub u kome su mladi plesali, ali i zato što je publika umjesto u gledalište preusmjerena na scenu, da učestvuje u ovoj interaktivnoj operi kreiranoj od strane rediteljke Aleksandre Lakroa i kompozitora Šimona Vosečeka.  Rediteljka je željela na surov i provokativan način da iskaže koliko toga što izgovaramo može da povrijedi druge. Zato je njena ideja bila da publiku postavi na scenu, tako da u potpunosti dožive temu opere.

Prisutne u holu Dvorane Park na otvaranju su pozdravile osnivač Operosa festivala Ketrin Hataja i Kristina Milatović u ime Turističke organizacije Herceg Novi.

Glavne uloge bili su sopran Astrid Stockman i kontratenor Logan Lopez Gonzalez, dok su svi drugi učesnici, 17 djece, bili Novljani. Muzika Šimona Vosečeka bila je svirana uživo od strane Spektra kvarteta iz Belgije.
Djeca iz Herceg Novog su se za operu “Be My Superstar” spremala pod vođstvom rediteljke na probama i na radionici koju je organizovala kako bi se posvetila podučavanju. Mladi su bili izuzetno profesionalni i svoje uloge odigrali u punom sjaju.

Na Operosa Montenegro Opera Festivalu u petak 23.08. slijedi Veče kamerne muzike na Forte Mare i ”San ljetnje noći” na Kanli Kuli 24. avgusta.