logo
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Festival klapa i regata Herceg Novi Sailing Tour obilježili protekli vikend

  • ponedjeljak, 30 septembar 2019 14:56

FestivalKlapa2019U Herceg Novom je proteklog vikenda održan III Međunarodni festival klapa Herceg Novi 2019, sada već  prepoznat kao najljepša promocija klapskog pjevanja i  svjetao primjer baštinjenja i brige za naše vrijedno kulturno naslijeđe.

”Festival koji je posvećen očuvanju i promociji mediteranskog duha prerasta u tradiciju na opšte zadovoljstvo organizatora i učesnika”, saopštili su iz Turističke organizacije Herceg Novi koja je događaj organizovala u saradnji sa novskom klapom Castel Nuovo.

U Parku Boka tokom festivala pred brojnom publikom nastupilo je osam klapa iz Crne Gore i dvije iz Hrvatske. Nagradu publike osvojila je klapa “Jadran” iz Tivta.

Na početku druge večeri festivala na istoj lokaciji je upriličena i dodjela nagrada za prva tri mjesta osvojena na regati Herceg Novi Sailing Tour, koja se tog dana održala u hercegnovskom akvatorijumu. Ovom regatom obilježena je završnica turističke sezone u Herceg Novom.

Prvo mjesto pripalo je jedrilici “Sinji Galeb” iz Tivta, drugo je osvojila “Medusina” – Herceg Novi, a treća je pripala posadi jedrilice “Vagabundo”, takođe iz Herceg Novog.