grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Zbog velikog interesovanja termini za preuzimanje EYCA svakog dana

  • utorak, 01 oktobar 2019 14:54

EYCA plakatZbog velikog interesovanja mladi Novljani će od danas besplatnu Evropsku omladinsku karticu (EYCA) moći da preuzmu svakog dana od 09 do 14 sati u  Sekretarijatu za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi.

Planirano je da termini za distribuciju kartica budu svakog utorka i četvrtka, ali nakon velikog broja upita od strane mladih i roditelja Sekretarijat je odlučio da izađe u susret i svakog dana omogući preuzimanje kartice.
Da bi Novljani uzrasta od 13 do 29 godina postali dio mreže mladih koji koriste karticu potrebno je samo da posjete Sekretarijat u utvrđenom terminu i prilože dokument sa fotografijom.
Obezbjeđivanjem EYCA benefit kartice sa motivima grada, Novljani se pridružuju mreži od oko sedam miliona vršnjaka koji mogu da koriste različite pogodnosti u 37 država Evrope.
Neke od kompanija koje omogućavaju pogodnosti, a posluju na teritoriji Herceg Novog su: Telekom, Uniqa,Tehnoplus, Lighthouse of Montenegro, Gradska kafana, Sport Vision, Obuća Minja, Božur prevoz, Lalatović travel, Royal travel, a tu su i ustanove i preduzeća poput Narodnog muzeja Crne Gore, Crnogorskog narodnog pozorišta, Gradskog pozorišta Podgorica, Kraljevskog pozorišta Zetski dom, Željezničkog prevoza Crne Gore i mnogih drugih.
Više informacija o projektu i popustima možete naći na sajtu: https://www.omladinskakartica.me/

Projekat Evropska omladinska kartica sprovodi nevladina organizacija Centar za omladinsku edukaciju, partner je Opština Herceg Novi, a generalni pokrovitelj EYCA projekta u Crnoj Gori je Ministarstvo sporta i mladih.