grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

„Od Božića do Božića“: Sadržajan program za najmlađe Novljane

  • srijeda, 18 decembar 2019 14:18

plakatodBdoBOpština Herceg Novi, u saradnji sa učenicima i volonterima srednje škole „Ivan Goran Kovačić“, organizovaće u narednih dvadesetak dana brojne događaje za gušt najmlađih Novljana, objedinjene pod nazivom „Od Božića do Božića“.

Prvi program zakazan je za sjutra, 20. decembra, kada će na Trgu Belavista biti održan čas crtanja sa umjetnicima iz Herceg Novog, Vesnom Mitrović i Anitom Šimić, u periodu od 9 do 15 časova.

Narednog dana, u subotu 21. decembra, u Dvorani Park će biti održan Božićni mjuzikl, u kojem će učestvovati Dječiji hor „Cvrkutići“ iz Kumbora, Mlađa dječija grupa KUD „Sloga“, te dječiji horovi OŠ „Orjenski bataljon“ i OŠ „Dašo Pavićić“. Takođe, dramska sekcija OŠ „Dašo Pavičić“ izvešće predstavu „Romeo i Julija“, a početak programa predviđen je za 11 časova.
U nedelju, 22. decembra, na Trgu Belavista biće održan Mini strip festival, koji realizuju organizatori Hercegnovskog strip festivala Nikola Ćurčin, Jovan Subotić i Nebojša Mandić, u periodu od 11 do 14 časova.
Na Trgu Belavista će u ponedeljak 23. decembra biti izvedena Božićna priča, koju će realizovati Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi u saradnji sa dječijim piscem i dramaturgom Radmilom Knežević i Anastasijom Orović, a sa početkom u 11 časova.
U periodu od 24. do 27. decembra, u svim školama će biti izveden program Dječije Nove godine, koji će realizovati učenici obrazovnih ustanova koji ih pohađaju, Djeda Mraz i Opština Herceg Novi.
U subotu, 28. decembra, na Trgu Belavista će Korifej teatar iz Kolašina izvesti pozorišnu predstavu „Lutkasti klovnovi“, sa početkom u 11 časova.
Program za najmlađe Novljane biće nastavljen i nakon 28. decembra, a o detaljima će javnost biti blagovremeno obaviještena.