logo
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Likovno stvaralaštvo mladih Novljana u Gradskom muzeju

  • četvrtak, 10 oktobar 2019 15:56

Plakat DreamerDesetak najmlađih stvaralaca iz našeg grada predstaviće svoju sklonost i ljubav prema likovnoj umjetnosti izložbom u Gradskom muzeju, koja se organizuje na inicijativu Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, a u saradnji sa Javnom ustanovom „Muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković“.

Opširnije...

Prva međunarodna konferencija helenskih studija: Postavljanje Herceg Novog i Crne Gore na svjetsku naučnu mapu

  • četvrtak, 26 septembar 2019 15:57

press konferencijaPrva međunarodna konferencija helenskih studija, u organizaciji Centra za helenske studije iz Podgorice, na temu „Helenska politička filozofija i savremena Evropa“, održaće se u Herceg Novom od 29. septembra do 4. oktobra 2019. godine

Opširnije...

Raspisan Konkurs za dodjelu studentskih stipendija i nagrada Opštine Herceg Novi

  • srijeda, 25 septembar 2019 13:23

zgradaohnSekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi raspisao je Konkurs za dodjelu studentskih stipendija i nagrada za studijsku 2019/20. godinu. U skladu sa Odlukom o stipendiranju i nagrađivanju studenata, Opština Herceg Novi dodjeljuje stipendije studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija, kao i master akademskih i primijenjenih studija.

Opširnije...

Morski motivi uz novske skale

  • utorak, 24 septembar 2019 12:57

naslovnaMMHerceg Novi je dobio dva nova murala, na zidu gdje se spajaju stepenište Danice Tomašević i Šetalište Pet Danica i uz skale u Risanskoj ulici. Tema oba murala je more, a oslikani su u okviru ovogodišnjeg Street art festivala.

Opširnije...

Specijalizovani kabinet za matematiku i biologiju otvoren u OŠ „Dašo Pavičić“

  • ponedjeljak, 23 septembar 2019 16:04

00matbZajedničkim ulaganjem Opštine Herceg Novi i lokalnih privrednika, OŠ „Dašo Pavičić“ dobila je specijalizovani kabinet sa multimedijalnim projektorom za izučavanje matematike i biologije, čime su unaprijeđeni uslovi za sticanje znanja u ovim naukama.

Opširnije...

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo