grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

“Poznavanje društva” u Opštini i Službi komunalne policije i inspekcijskog nadzora

NAsDjaciOSDP2018Velika sala Skupštine opštine Herceg Novi jutros je bila popunjena do poslednjeg mjesta. Oko 80 osnovaca iz tri peta razreda OŠ “Dašo Pavičić” posjetilo je Opštinu,  u sklopu predmeta “Poznavanje društva – opštinski organi”, a u saradnji uprave škole i Sekretarijata za kulturu i obrazovanje.

Mališanima se obratio prvi čovjek grada Stevan Katić, objašnjavajući im rad skupštine i skupštinskih tijela, kao i nadležnosti predsjednika Opštine. Naglasio je da su odbornici ti koji u Skupštini donose odluke iz djelokruga nadležnosti lokalne uprave, odluke o pomoći za đački prevoz, ali i mnoge druge, poput komunalnih i urbanističkih odluka.
Osnovce petih razreda, predvođenih učiteljicama Maricom Bijelić, Vanjom Đurović i Milijanom Roćenović, zanimalo je da li je teško biti predsjednik, ravnoteža između posla i privatnog života, koja su najvažnija pravila u Opštini, važi li poseban "dress code" zaposlenih u opštini, kao i da li predsjednik sam donosi odluke. Pitali su i da li je zabavno biti predsjednik Opštine, zašto Crna Gora i Herceg Novi nose imena koja imaju danas i zašto djeca ne mogu donositi odluke kao i stariji... Ali i ona konkretna: da li će biti uređen dio oko škole “Dašo Pavičić” i da li će biti postavljeni golovi za mali fudbal na novom sportskom terenu, kao i da li će biti postavljen “ležeći policajac” ili nadvožnjak na magistrali kod Šišteta.

Sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo uputila je mališane u rad Sekretarijata na čijem je čelu, ali i objasnila podjelu rada i nadležnosti u organima lokalne samouoprave. Nakon zgrade Opštine, mališane je ispred prostorija Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora dočekala i načelnica Marija Andrić. Ona ih je upoznala sa radom te službe i njihovim nadležnostima, što je takođe ispraćeno mnoštvom pitanja zainteresovanih osnovaca.
Ovom prilikom, školi su uručene sadnica mimoze i za škosku biblioteku nekoliko primjeraka knjige poezije “Trema”, našeg sugrađanina, glumca i pjesnika Dejana Đonovića.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo