grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Prvi zvanični susret Katića i don Jozića Opština Herceg Novi će pomoći sanaciju krova crkve Sv. Leopolda

30112018crkvaOpština Herceg Novi će finansijski pomoći sanaciju krova crkve Sv. Leopolda u Starom gradu, zaključeno je tokom prvog zvaničnog susreta predsjednika Opštine Stevana Katića sa novim hercegnovskim župnikom don Sinišom Jozićem.

Sastansku su prisustvovali i kancelar Kotorske biskupije don Robert Tonsati i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.
Krov crkve posvećene katoličkom svecu koji je rođen u Herceg Novom u veoma je lošem stanju i neophodna je njegova sanacija. Župni ured obratio se za pomoć Opštini, koja je pozitivno odgovorila na ovu inicijativu. Projekat je urađen i radovi će biti kvalitetno izvedeni, kazao je don Jozić.
Postoji obostrana dobra volja za saradnju, potvrdio je predsjednik Opštine Stevan Katić.
Don Robert Tonsati zahvalio se Opštini na dobroj saradnji u prethodnom periodu i prepoznavanju ove inicijative. Podsjetio je da se radi o crkvi koja je posvećena svecu omiljenom među vjernicima rimokatoličke vjeroispovjesti, te da su trajno zahvalni lokalnoj upravi na učešću u odličnoj organizaciji dolaska moštiju ovog sveca u njegov rodni grad.
Tema razgovora bilo je „oživljavanje“ Trga Mića Pavlovića kroz bolju turističku valorizaciju, kao i izrada nove turističke signalizacije za rimokatoličke crkve. Kako je ocijenjeno, crkve Sv. Jeronima i Sv. Leopolda objekti su od izuzetne istorijske, kulturne i turističke važnosti za Herceg Novi, zbog čega će Opština i Kotorska biskupija zajedno iznaći rješenje da one tokom sezone, koja sve duže traje, budu cijelog dana otvorene za posjete.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo