grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Od Opštine udžbenici za 1.412 đaka prva četiri razreda osnovnih škola

KomUdzbe03072019Roditelji najmlađih osnovaca u Herceg Novom i ove godine će lakše opremiti mališane za polazak u školu, zahvaljujući podršci Opštine Herceg Novi. Lokalna uprava će ove godine obezbijediti komplete udžbenika za sve učenike prva četiri razreda u četiri hercegnovske osnovne škole, njih ukupno 1.412.

Tender za nabavku udžbenika raspisan je danas, a kompleti će, kao i proteklih godina biti dostavljeni školama i đacima uručeni u učionicama prvog dana nove školske godine.
Broj kompleta udžbenika koje Opština obezbjeđuje iz godine u godinu je sve veći. Pretprošle godine knjige su dobili prvaci, lani đaci prva tri razreda, a za školsku 2019/20. godinu i učenici četvrtog razreda osnovnih škola.
Ove godine komplete udžbenika dobija 358 đaka više nego prošle, što je pozitivan trend koji će biti nastavljen. Cilj lokalne uprave je da poboljša uslove za školovanje što većeg broja mladih sugrađana, a roditeljima pomogne da im obezbijede sve preduslove za buduće uspjehe.
Nabavka udžbenika je jedna od brojnih aktivnosti koje Opština Herceg Novi sprovodi, iako nije zakonom obavezna, a sve u cilju poboljšanja standarda u školama i podrške djeci i mladima. Lokalna uprava tokom cijele školske godine obezbjeđuje besplatan prevoz svim đacima iz sela i prigradskih naselja, kao i onima čije su porodice u teškoj materijalnoj situaciji i štićenicima Dječijeg doma „Mladost“, dodjeljuje stipendije i nagrade za najuspješnije, pomaže odlazak na takmičenja i edukativne sadržaje, te učešćem u različitim projektima predstavlja stalnog partnera i podršku vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji grada.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo