logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Представници Општине обишли Мељине и Зеленику: Помоћ у санацији штета од поплаве и рад на унапређењу заштите

Nas23112018Потпредсједник Милош Коњевић, менаџер Општине Херцег Нови Драган Шимрак и секретар за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Александар Ковачевић обишли су јуче насеља Мељине и Зеленику и посјетили домаћинства погођена овонедељним поплавама.

У Мељинама, гдје је дошло до изливања потока Немила, фризерски салон “Срећко” је готово потпуно био потопљен, као и околне просторије и прилази. Власник салона Срећко Ивановић, похвалио је раднике Комунално стамбеног предузећа и Службе заштите и спасавања на изнимном труду на отклањању посљедица невремена, као и представнике МЗ Мељине који су пружили помоћ и били у константној комуникацији са њим.

Током обиласка је договорено да ће у наредних десетак дана општинско руководство разговарати са Ивановићем о могућностима дуготрајног рјешења проблема са плављењем овог дијела града.

У протеклом периоду канали и потоци су очишћени према плану и програму и завршено је механичко чишћење, али канали нису били довољни да приме огромну количину падавина. С тим у вези, потпредсједник Коњевић је казао да је сада приоритет санација штете, али и да ће ова ситуација послужити за мапирање критичних тачака и спровођење додатних активности ради боље заштите од поплава. Поручио је да “градско руководство не бјежи од проблема и ту је за све грађане, поготово у оваквим ситуацијама”.

Представници Општине су обишли и клупске просторије и терен Фудбалског клуба Орјен у Зеленици. Општина се обавезала да ће помоћи оправку и опремање оштећених просторија.

Како је речено, у предстојећем периоду ће бити ангажовани привредници како би помогли у санирању канала, али и потока Сопот, који је на неколико мјеста “претрпио” урушавање зида-сувомође.

Чланови Мјесне заједнице Зеленика истакли су да се радови на унапријеђењу локалне путне инфраструктуре показали као прави потез, јер је то омогућило возилима Службе заштите и спасавања и градских предузећа да приђу многим мјестима до којих раније није било могуће.

Коњевић и Шимрак посјетили су домаћинства која су претпрјела велику штету у невремену. Код појединих је дошло до одрона у околини кућа и рушења бетонског стуба, док су се код других комади земље обрушили по странама стамбених објеката. Поломљени стуб је током јучерашњег дана уклоњен. Механизацијом је уклоњена и земља са путева, те слиједи прање које ће радити Служба заштите и спасавања.

У разговору са грађанима Мељина и Зеленике челници локалне управе поручили су да ће Општина помоћи санацију објеката у мјери могућег и упутили их у поступак процјењивања и накнаде штете.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси