grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Од понедјељка, 10. августа наставља се рад са странкама у Општини

ZgradaOHNСходно Наредби предсједника Општине Херцег Нови Стевана Катића од 23. јула, рад са странкама у згради Општине биће настављен од понедјељка, 10. августа.

Опширније...

Преко 4 километра јавне расвјете за бољу безбједност учесника у саобраћају

Nas07082020На дионици магистралног пута Мељине-Петијевићи, од кружног тока у Мељинама до насеља Поди - скретања за заселак Русмани, у току је завршна фаза на изградњи четири километра јавне расвјете. Као што су грађани могли видјети још синоћ, расвјета је сада у функцији и у тестној фази, а Мјесна заједница, мјештани и инвеститор – Општина Херцег Нови, задовољни су динамиком и квалитетом изведених радова.

Опширније...

Телеграм предсједника Општине поводом смрти Исидоре Бјелице

IBПоводом смрти истакнуте књижевнице Исидоре Бјелице изражавам искрено саучешће породици, у своје лично и у име Општине Херцег-Нови.

Исидора је припадала реду вансеријских, врло свестраних стваралаца. Успјешно се остваривала у књижевности па су готово све њене књиге биле бестселери, у позоришној умјетности, у медијима, посебно телевизији, у кинематографији, у моди.  И у свим овим областима је креативношћу, квалитетом  и ставом, заслуживала награде.  Њој су важнија од награда била признања публике, поштовалаца и пријатеља. Својом мишљу, писаном и казаном ријечју, увијек јасном и бритком, никога није остављала равнодушним.

У Херцег-Новом, који је свим срцем и истрајно вољела, придружила се плејади оних који су  дјелом и љубављу  градили дух нашег града, па је он захваљујући и Исидори  постајао  богатији и раскошнији.

Последњих година свједочили смо и њеној борби са опаком болешћу, о којој је такође  говорила отворено, срчано, не  скривајући ништа и не предајући се.

Захвални за љубав коју је даривала нашем граду, свјесни  великог дјела које је оставила,  сигурни да ће њене поруке и мисли остати наук и инспирација генерацијама које ће  тек доћи, у  Новом ћемо Исидору чувати од заборава. Она ће, сигуран сам,  трајати у оној  сфери која изузетне ствараоце чине бесмртним.

Предсједник Општине Херцег-Нови

Стеван Катић

Утврђен Нацрт Стратегије развоја општине Херцег-Нови за период до 2027. године, од данас јавна расправа

MsamNAs04082020Предсједник Општине Херцег-Нови утврдио је Нацрт Стратешког плана развоја Општине Херцег Нови за период до 2027. године и расписао јавну расправу у трајању од 15 дана. Јавна расправа на Нацрт Стратешког плана развоја општине почиње данас, 04. августа 2020. године (уторак) и трајаће до 18. августа 2020. године (уторак).

Опширније...

Честитка поводом Курбан бајрама

Katic-SamardzicСвим вјерницима исламске вјероисповијести, представницима Исламске заједнице Црне Горе и главном имаму за Боку Которску и Будву, ефендији Меху Мартиновићу упућујемо искрене честитке поводом Курбан бајрама, у име Општине Херцег Нови и своје лично име.

Желимо вам да највећи исламски празник проведете са својим најближима, у здрављу, љубави, миру и весељу.

Нажалост, Курбан бајрам дочекујете у моменту када се сви суочавамо са великим изазовом борбе за сузбијање пандемије вируса Цовид-19, због чега је његово обиљежавање ове године нешто другачије.

У тешким временима најважнији су слога, солидарност, међусобно разумијевање и помагање. На то нас данас подсјећа Курбан бајрам, који је симбол приближавања међу људима.

Честитамо вам овај празник у вјери да ћемо заједничким снагама превазићи сваки изазов, да ћемо увијек подржавати, штитити и чувати једни друге.

ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ   ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
       Стеван Катић                                 Никола Самарџић