logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Министар Шеховић у посјети Херцег-Новом: Важни пројекти биће успјешно завршени

NasMinSeh18042017Потпредсједник Општине Херцег-Нови Драган Јанковић састао се данас са министром просвјете Дамиром Шеховићем, који са сарадницима борави у радној посјети Херцег-Новом.

Министарство просвјете започело је неколико важних пројеката у Херцег-Новом, које ће успјешно довести до краја, увјерен је Шеховић. Како је истакао, циљ Министарства и Владе је унаприједити квалитет образовања на свим нивоима, како кроз реформе образовања, тако и кроз уређење инфраструктуре.

У Херцег-Новом приоритетни пројекти су изградња школе у Игалу, реконструкција задужбине Бошковић-Ђуровић-Лакетић у Србини, изградња новог вртића на Савини, као и санација терена на којем се налази вртић и Основна школа „Милан Вуковић“.

Шеховић је подсјетио су Буџету за 2017. годину препозната средстава за припрему пројектне документације за почетак радова на новом школском објекту у Игалу. Како је истакао, створиће финансијске претпоставке за реконструкцију четворогодишње школе у Србини, а изградњу вртића на Савини омогућиће преко средстава KfW банке.

Такође, расписан је тендер и у наредним мјесецима очекују радове на уређењу и модернизацији школе „Орјенски батаљон“ у Бијелој.

Како је казао потпредсједник Јанковић, Општина Херцег-Нови на располагању је да пружи помоћ у циљу квалитетне реализације низа препознатих пројеката који су Новљанима веома потребни и важни.

Потпредсједник Јанковић и министар Шеховић потом су посјетили Основну школу „Милан Вуковић“, гдје су присуствовали отварању новоуређене свечане сале. Сала која није коришћена 30 година, уређена је уз помоћ Министаратсва просвјете и Дирекције за јавне радове, те ће од данас служити бројним новским основцима.

Током боравка у Херцег-Новом, Шеховић и сарадници су раније данас посјетили и основне школе „Орјенски батаљон“ и „Илија Кишић“ Зеленика, а до краја данау плану су и састанци са представницима Основне школе „Дашо Павичић“, Јавне просвјетне установе „Наша радост“, Школе за основно музичко образовање и Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“.