logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Састанак челника Херцег-Новог и Требиња: Укидање путарине на дионици Мељине-Петијевићи заједнички интерес

  • понедјељак, 07 август 2017 13:31

SastanakTrebinje07082017Укидање наплате путарине на дионици Мељине-Петијевићи заједнички је интерес Херцег-Новог и Требиња, сагласили се челници два града на радном састанку у Требињу.

Договорено је да ће у наредном периоду бити организован низ састанака, на којима ће главна тема бити изналажење модела да се укине ова такса, која изазива незадовољство грађана с обје стране границе и бројних туриста.

Предсједник Општине Херцег-Нови Стеван Катић и предсједник Скупштине општине Херцег-Нови Милош Биговић боравили су у Требињу протеклог викенда, на позив градоначелника Луке Петровића. Састанку су присуствовали и предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак и сарадници.

Учесници састанка сагласили су се да традиционално пријатељски однос Новог и Требиња треба јачати кроз сарадњу, нарочито у области привреде и креирања заједничких прекограничних пројеката у чијем фокусу треба да буде развој идеја и пројеката који ће осигурати бољи живот Требињцима и Новљанима.

Петровић је челнике новске Општине упознао са актуелностима, стратегијом развоја и планом инвестиција у Требињу.

Договорена је и узвратна посјета, па ће челници Требиња до краја овог мјесеца бити гости Општине Херцег-Нови.

Учесници су након састанка присуствовали традиционалном народном сабору „Зубачка Убла 2017“, гдје је предсједник Катић у име града Херцег Новог поздравио неколико хиљада окупљених грађана.

„Херцег-Нови и Требиње тијесно су повезани историјски, географски, културолошки, али, прије свега, везама међу људима – пријатељским, кумовским, породичним. Посвећени смо његовању добрих односа и међусобној сарадњи, коју ћемо настојати да додатно унаприједимо. Вјерујем да своје добре односе можемо и треба да искористимо да заједнички оживимо планинска излетишта, као што су Зубачка Убла или наш Врбањ, да на тромеђи развијамо туризам који се заснива на промоцији природних љепота, живописне историје, богате културне баштине и аутохтоних производа“, поручио је Катић.