logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Обилазак насеља Дреновик: Изградња канализације да буде у Буџету за 2018. и да реализација почне исте године

DreObil10082017Потпредсједница Општине Херцег-Нови Данијела Ђуровић и секретарка Секретаријата за друштвене дјелатности и спорт Весна Самарџић обишле су данас насеље Дреновик, гдје су са грађанима разговарале о највећем проблему у том насељу – недостатку канализационе мреже.

Намјера локалне управе је да изградња канализације у Дреновику уђе у буџет Општине за 2018. годину и да се реализује, што у претходном периоду није урађено иако је та ставка била планирана и овогодишњим буџетом, казала је Ђуровић мјештанима.

Истакла је да је ово стари проблем, који није јефтино нити лако ријешити, али да се мора почети радити на томе. Први корак је управо комуникација са грађанима и „Водоводом“, како би се кренуло у израду пројекта и направила процјена вриједности радова на најкритичнијим дионицама.

Предлог је да се израдња канализације реализује заједничким снагама Општине, грађана и „Водовода“, на шта су присутни представници мјештана Дреновика позитивно реаговали, истакли да су спремни да максимално учествују и буду у сталној комуникацији са надлежнима у локалној управи.

Секретарка Весна Самарџић, у чијој надлежности су и мјесне заједнице, предложила је да се мјештани договоре и именују три до пет представника који би, кроз режијски одбор активно били укључени у цијели пројекат и заступали интересе грађана.

Како су поручиле Ђуровић и Самардижић, јасна намјера локалне управе је да се коначно одговори на вишегодишње захтјеве за изградњу секундарне канализационе мреже, како би се значајно побољшао квалитет живота Новљана у насељу Дреновик. У том циљу, организоваће низ састанака и радити на испуњавању свих формалних предуслова да мјештани почетак реализације ове инвестиције дочекају у 2018. години.