logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Посјета Делегације Јагодине Херцег Новом: Размјена искустава и добрих пракси

  • субота, 23 септембар 2017 11:39

Palma01Представници Града Јагодина и привредници из тога града боравили су протекла два дана у посјети Општини Херцег Нови.

Ова посјета услиједила је недуго након што је у Јагодини потписан Меморандум о сарадњи два града и договорено је да челници наставе процедуру братимљења, јер је повезивање и размјена добрих пракси обострани интерес, казао је предсједник Општине Стеван Катић по завршетку посјете.

Palma02Он је истакао да је задовољан посјетом делегације Јагодине и комплетног поморавског округа, те да су се они претходних дана упознали са нашим градом и потенцијалима које имамо.

”Заједно смо обишли неколико потенцијалних локација за смјештај јагодинских ђака, који би требало да долазе на љетовање о трошку града Јагодине. Према утисцима који су ми пренијети, постоје несумњиви потенцијали да у том смислу сарађујемо и требало би већ следеће године да велики број ђака из Јагодине дође у Херцег Нови”, казао је предсједник Катић.

Делегацију су предводили предсједник Скупштине Града Драган Марковић и градоначелник Ратко Стевановић, а у саставу су били и начелник Поморавског округа, начелник просвјете, директори болнице и Дома здравља, као и привредници који запошљавају око 2.000 људи.

Марковић је казао да је делегација импресионирана, да су се увјерили да Херцег Нови има душу и сигуран је да ће у наредне три године бити на боље промијењен изглед града, и то захваљујући новим туристичким комплексима.

Он је на прво мјесто ставио управо сарадњу у области туризма, али и додао да је треба развијати и у другим областима. С тим у вези, истакао је да ће разговарати са страним инвеститорима који су дошли у Јагодину, са њих 12, како би размотрили и долазак у Црну Гору.

Осврнуо се и на однос двије државе, рекавши да су они добри, да је Црна Гора за њега братска држава, те да га радује што је економска сарадња сваке године све већа и да вјерује да ће се такав тренд наставити.

Марковић је позвао представнике локалне управе, све одборнике у локалном парламенту као и новинаре у посјету Јагодини, како је рекао, да виде шта су све урадили, те да њихове добре примјере и праксу искористе за Херцег Нови.