logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

У 2018. години санације улица и нова игралишта на Топлој и Гомили

NasMK24112017Насеља Топла и Гомила током 2018. године добиће два нова игралишта, Топла спортски терен, а у плану је и санација улице Пут партизанских мајки и пута који повезује Гомилу и Шиштет. Тим поводом, терен су јуче обишли потпредсједник Општине Херцег-Нови Милош Коњевић и директор Агенције за изградњу и развој града Боро Лучић.

„Агенција је израдила идејно рјешење спортског терена на Топлој којим смо веома задовољни.. Следеће недеље треба да буде расписан тендер за изградњу, посао вриједан 40.000 еура. Уколико тендерска процедура буде завршена у планираним роковима, радови би могли да отпочну првог мјесеца 2018. године“, казао је потпредсједник Општине Коњевић. Додаје да ће уговор о одржавању терена бити склопљен са Мјесном заједницом Топла.

Игралиште ће обухватати површину на уздигнутом платоу, уз постојећи бетонски пут ка Основној школи "Дашо Павичић", а западно уз границу са постојећим боћарским тереном. У идејном рјешењу посебна пажња је посвећна задовољавању функционалних и естетских захтјева, максималном очувању постојећег зеленила и мјерама заштите будућих корисника спортског терена. По завршетку радова, град ће добити нови, комбиновани спортски терен за кошарку и одбојку, са спортским и урбаним мобилијаром.

У плану је и санација потпорног зида уз Основну школу „Дашо Павичић“, а на Агенцији је да изради пројекат. На овај начин би се осигурала безбједност бројних ђака и пролазника и ријешио проблем који траје више од десет година. У оквиру планова за овај дио града, намјера Општине је и да асфалтира цијелу улицу Пут партизанских мајки и санира улицу која повезује Његошеву („Новљанка“) и Шеталиште Пет Даница.

Осим тога, Топла ће добити дјечије игралиште у Улици Мића Вавића. Како каже Коњевић, предузеће „Цонтест“ изазило је намјеру да граду донира три дјечија игралишта од еко материјала, од којих ће једно бити за малишане са Топле.

„Послије дугог низа година рјешавамо проблем нелегалних монтажних објеката на Гомили. Они ће наредних дана бити уклоњени, као и отпад, а највећи дио заслуга припада Служби комуналне полиције“, казао је Коњевић након обиласка. План је да управо на овој локацији буде једно од игралишта за дјецу.

Важан пројекат за мјештане Гомиле је и планирана санација улице која повезује то насеље са Шиштетом. Пројекат је урађен прије пет година, али од тада није било помака, што актуелна локална власт намјерава да промијени. Вриједност ове инвестиције је око 80.000 еура и она ће се наћи у Буџету Општине за 2018. годину.