logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Посјета општинског руководства МЗ Сушћепан-Ратишевина-Требесин: Приоритет санација путева и изградња канализационог колектора

PosjetaMZ SuRatTrebesin 211117 1У оквиру новоуведене праксе обиласка мјесних заједница, представници Општине Херцег Нови на челу са предсједником Стеваном Катићем и потпредсједницима, Данијелом Ђуровић и Милошем Коњевићем, посјетили су током јучерашњег дана мјесну заједницу коју чине насеља Сушћепан, Ратишевина и Требесин.

У разговору са предсједником и члановима савјета МЗ, као и мјештанима, дефинисали су кључне проблеме и разговарали о могућностима за њихово рјешавање. Како се могло чути, приоритет су санација путева, редовније водоснабдијевање и изградња канализационог колектора.

Предсједник Катић је казао да се проблеми у овој, али и другим мјесним заједницама, гомилају годинама и биће потребан озбиљан рад и финансијска средства да се стање поправи. Како је рекао, актуелна локална управа је усмјерена на већи број мањих пројеката који су реално оствариви и на тај начин ће, корак по корак, доћи до унапређење услова за живот и рад Новљана. У том дијелу, посебно је важна конструктивна сарадња са мјесним заједницама.

PosjetaMZ SuRatTrebesin 211117 2Катић је подсјетио да је у протеклих пет мјесеци на овом подручју већ учињени кораци ради побољшања путне мреже – завршена је реконструкција дијела пута од Ратишевине до Мојдежа, што је пројекат вриједан 500.000 еура, а урађена су и два пројекта санације локалних путева укупне вриједности око 25.000 еура, те је тако по први пут асфалтирана траса до цркве у Ратишевини. Посебно радује чињеница да су ове двије трасе пута урађене захваљујући одличној сарадњи Општине и мјештана, који су показали спремност да допринесу уређењу мјеста.

Јасно је да је приоритет за мјештане овог дијела града санација путне мреже и изградња резервоара мањег капацитета ради побољшања снабдијевања водом током љетних мјесеци, закључено је на крају посјете. С тим у вези, локална управа ће у сарадњи са МЗ дефинисати оне пројекте који су реално оствариви у наредној години, како би се нашли у Буџету за 2018. годину.

Посјета МЗ Сушћепан-Ратишевина-Требесин дио је праксе обилазака мјесних заједница ради евидентирања стања на терену, директног контакта са мјештанима и ослушкивања њихових захтјева и потреба, која ће бити настављена и у наредном периоду.