logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Општина Херцег-Нови донирала мониторе за операциону салу Болнице Мељине

NAsDonabol01122017Руководство Општине Херцег-Нови боравило је данас у посјети Приватној здравственој установи Општа болница Мељине, поводом донације два пацијент монитора за операциону салу, којом локална управа жели да помогне рад ове установе.

Предсједник Општине Стеван Катић и потпредсједник Милош Коњевић са сарадницима састали су се са извршном директорицом Болнице др Оливером Михајловић Елез и запосленима.

„Ми као одговорна локална управа покушавамо да дамо максималан допринос функционисању Болнице Мељине“, казао је Катић. Додао је да је помоћ Болници директна помоћ особљу које „држи цијели систем у животу“, као и грађанима Хрецег Новог.

Модерни пацијент монитори Драгер Виста 120 били су неопходни, те ће ова донација допринијети побољшању квалитета пружања здравствених услуга, на добробит свих пацијената.

Катић је истакао је да је ово први пут да Општина набавком опреме помаже ову, за град изузетно важну установу, али и да неће бити последњи пут да то ради, већ су у плану и друге донације.

„Управо због значаја који Болница има за Херцег Нови, ово је друга посјета у протеклих шест мјесеци рада актуелне локалне управе“, подсјетио је Катић. Како је рекао, Општина настоји да, у оквиру својих надлежности, олакша рад и максимално се залаже да Болница опстане. Додао је да остаје отворено најважније питање - правни статус, а то треба да буде предмет састанка са власником „Атлас групом“ и Министарством здравља, до којег би требало да дође половином децембра.

BolMeljineОпштини се захвалила извршна директорица др Оливера Михајловић Елез, истакавши да ће два нова пацијент монитора значајно олакшати рад хируршког одјељења, које је изузетно важно за град. Напоменула је да ће услиједити разговори о евентуалној додатној помоћи Општине у виду донација.

Донацијом Општине набављена су два монитора укупне вриједности 6.220,98 еура. Такође, обезбијеђена је њихова инсталација, пуштање у рад и обука корисника од стране сертификованих инжењера.