logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Поноћном мисом у цркви Св Јеронима дочекан Божић по Грегоријанском календару: Поруке љубави и мира

  • понедјељак, 25 децембар 2017 13:42

NAsBoMi25122017Божић хришћана који поштују Грегоријански календар дочекан је синоћ у Херцег-Новом мисним слављем – Полноћком у цркви Светог Јеронима. Мису је водио жупник дон Нико Шошић, који је упутио је поруке љубави, мира и заједништва.

Миси су присуствовали предсједник Општине Стеван Катић, предсједник Скупштине општине Милош Биговић и потпредсједник Милош Коњевић, који су потом присутним вјерницима честитали најрадоснији празник у хришћанству.

Дон Нико је честитао Божић пожељевши свима радост, здравље, успјех и слогу, за боље сјутра младости која стасава у нашем граду. Питајући се зашто се у данашњем свијету дешава толико страдања и немира, поручио је да је мир оно што нам свима треба, након дара живота и дара здравља.

Bm25122017„Град нису банке, хотели, ресторани, болнице, град су људи. Сви сте ви мој град. Кад једном одем одавде, а отићи ћу, и онда остати срцем овдје. Или да се боље изјасним, нећу оставити своје срце већ ћу понијети град у њему. Не заборавите, без обзира на свјетоназор, Божић који ми хришћани вечерас славимо исти је као и онај који ћемо славити 7. јануара и ја ћу га и тај дан славити, јер важан је догађај који се слави, и носићу све вас у својим мислима, молитвама и срцу“, казао је дон Нико.

Прочитао је дио посланице которског бискупа монсињора Илије Јанића, којом поручује: “Желио бих да као вјерници боље упознамо и заволимо сакрамент који нам враћа милост и заједништво с Богом. С овим мисли­ма завршавам овогодишње Божићно размишљање и још једном вам, драги вјерници, желим сретан Божић. Ту срећу Кристова рођења подијелимо у заједништву с браћом православцима и свим људима добре воље“.

Херцегновски жупник је подсјетио је да је у минулој години било лијепих ствари у нашем животу и граду, међу којима је долазак тијела Св Леополда Мандића у родни град. Још једном се захвалио предсједнику Општине и сарадницима на организацији и помоћи свих градских служби приликом овог, за вјернике историјског догађаја.