logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Реконструкција Шеталишта тече договореном динамиком, дио стазе привремено затворен због „грубих“ радова

NAsRSet11012018Радови на проширењу Шеталишта Пет Даница теку договореном динамиком. Ради несметаног извођења радова и из безбједносних разлога дионица Шеталишта од локала „Ла Бамба“ до ресторана „Мимоза“ биће затворена током наредних двадесетак дана.

Терен су јуче обишли потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић и директор Агенције за изградњу и развој Боро Лучић, са представником извођача – компаније „Đokić group“, Османом Ђокићем.

RSet1„Затварање је договорено са извођачем радова јер је било неопходно током „грубих“ радова, да не би ризиковали повреде пролазника. Шеталиште је привремено затворено на начин да грађани могу да користе степенице код локала „Ла Бамба“ и „Мимоза“, што ће и бити адекватно означено сигнализацијом на овим мјестима“, казао је Лучић.

Ова фаза подразумијева постављање бетонских плоча ради проширења шетне стазе, а према процјени представника извођача, требало би да буде завршена у наредних двадесетак дана, у зависности од временских услова.

RSet2Поред радова у Игалу, Коњевић и Лучић су јуче обишли градилиште у Мељинама, гдје компанија „Imperio Holding Limited“ санира мост преко потока Немила, који повезује Јадранску магистралу и улицу Браће Педишића. У почетној фази срушен је дио старог моста који је био у изузетно лошем стању и слиједи поновно повезивање двије стране.

Према уговору који је локална управа потписала са инвеститором, рок за завршетак радова је 45 дана од почетка извођења, што се очекује да буде испоштовано, навео је потпредсједник Коњевић. Он је додао да су ово само неки од пројеката који су у току или припреми, те да ће локална управа у овој години бити посебно посвећена побољшању инфраструктуре у граду. RSet3
С тим у вези, најављује и почетак санације тротоара у Игалу у наредних десет дана, као и санацију старог жељезничког тунела који повезује Мељине и Зеленику.