logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Предсједник општине Врбас на пријему у Општини Херцег-Нови

  • четвртак, 08 фебруар 2018 15:00

Glusac KaticДелегација општине Врбас боравила је протеклих дана у Херцег-Новом, на 49. Празнику мимозе. Том приликом, предсједник Општине Врбас Милан Глушац састао се са предсједником Општине Херцег-Нови Стеваном Катићем. Састанку је присуствовао и конзул Републике Србије Зоран Дојчиновић.

„Разговарали смо о неколико заједничких тема и проблема са којима се у истом тренутку сусрећу и Херцег-Нови и Врбас, а од важности су за функционисање локалних заједница. Пре свега мислим да изградњу пречистача за прераду отпадних вода јер се ови пројекти реализују у оба града. Такође, разговарали смо о пројектима енергетске уштеде на јавним објектима и на систему јавне расвете, чиме се баве наше локалне заједнице, као и о увођењу нових технологија у овој области“, рекао је Глушац.

На састанку је потврђено да ће се дугогодишњи добар однос два града наставити. Оба предсједника су сагласни да је повезивање градова у региону од великог значаја за развој локалних заједница. Посебно су истакли важност проширења сарадње на пољима туризма, културе и спорта, као и у дијелу аплицирања за средства из предприступних фондова.

Предсједник Општине Врбас и предсједница Скупштине општине тог града, Маријана Мараш присуствовали су програмима првог викенда 49. Празника мимозе, те истакли да су се на лицу мјеста увјерили због чега је ова манифестација препозната и омиљена међу грађанима у региону.