logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Мали адмирал Бокељске морнарице, Новљанин Лука Ковачевић на пријему код Предсједника

  • четвртак, 08 фебруар 2018 17:11

MAliAdmir08022018Предсједник Општине Херецг-Нови Стеван Катић угостио је данас Малог адмирала Бокељске морнарице Луку Ковачевића. Уз честитику на избору и пригодан поклон, Предсједник је изразио задовољство што је баш из нашег града овогодишњи Мали адмирал најстаријег удружења помораца, чија традиција датира чак од IX вијека.

Пожелио му је да током једногодишњег мандата достојно представља Херцег-Нови и Бокељску морнарицу, али и ужива у почасти коју је добио.

Мали адмирал се захвалио на пријему и изрецитовао дио лода – похвала Светом Трипуну које је 27. јануара говорио са лође которске катедрале посвећене овом свецу, и то онај дио који шаље поруку слоге, среће и љубави. Како је рекао, срећан је због нове дужности, коју је радо и спремно прихватио.

Предсједник Подружнице Бокељске морнарице Херцег-Нови, Миро Марић објаснио је да је осмогодишњи Лука изабран за Малог адмирала на сједници Адмиралата и Управног одбора Бокељске морнарице. Истакао је да је Луку за избор препоручио одличан успјех у школи, бављење спортом, као и традиција поморства у породици.

Додавши да је Лукин предак био учесник Побуне морнара у Боки Которској, Марић се захвалио локалној управи на сјајно организованом обиљежавању стогодишњице од овог догађаја, као и на подршци у раду херцегновске Подружнице Бокељске морнарице.