logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Сарадња Општине Херцег-Нови и МЗ Бијела на санацији пута

  • понедјељак, 30 април 2018 14:46

NAsDdj30042018Потпредсједница Општине Херцег-Нови Данијела Ђуровић је током викенда обишла Бијелу, гдје је акцијом те МЗ и мјештана започета санација пута кроз насеље Жагер. Ријеч је о бетонском коловозу дужине око 200m, на ком су видиљва оштећења готово цијелом дужином.

На више мјеста су присутна и улегнућа. Недостаје и одвод за атмосферске падавине, што је умногоме допринијело подлокавању и пропадању ове путне дионице. Због великог успона саобраћање је готово немогуће.

Локална управа је прихватила иницијативу мјештана и МЗ Бијела и пружиће подршку. Са потпредсједницом Ђуровић, радове је обишла и секретарака за локалну управу, Весна Самарџић. Разговарале су са предсједником ове Мјесне заједнице, Војом Илићем и чланом Савјета, Веском Булајићем, те је договорено да ће Општина обезбиједити асфалт за пут.

У току је и припрема за бетонирање одводних канала, постављање решетки за одвод атмосферских вода. Мјештани за овај посао и сами прикупљају средства, како би се лакше обезбиједило комплетно улагање.

-Осим припремних радова на самом путу, ради се и на увођењу јавне расвјете са пет до шест расвјетних тијела. На овај начин желимо да унаприједимо квалитет путне инфраструктуре на територији МЗ Бијела, поручила је Ђуровић.