logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Херцег-Новом награда „Златно туристичко срце“

Nas07052018mkkОпштина Херцег-Нови добитник је међународног признања из области туризма и угоститељства „Златно туристичко срце“ за гостољубивост, које додјељује Међународни центар за развој туризма и угоститељства „Sacen international“.

Награду је у суботу примио потпредсједник Општине Милош Коњевић на церемонији додјеле признања „Туристички оскар - Златно туристичко срце Медитерана и југоисточне Европе 2017“ и отварања туристичке сезоне у београдској Скадарлији.

Херцег Новом је припало признање за шампиона гостољубивости Медитерана и Југоисточне Европе, а одлуку је жири донио једногласно.

Коњевић се захвалио на признању, истичући да је велика част и задовољство примити једну овакву награду.

„Велика ми је част да у срцу старог Београда примим признање да смо најбољи домаћини, од једне велике организације као што је „Sacen international“. Ово је подстицај да још боље радимо и унапређујемо туристичку понуду нашег града, рекао је Коњевић.

Награда је додијељена у оквиру туристичке акције „Бирамо најуспешније у туризму Медитерана и Југоисточне Европе 2017”. Међународна туристичка патрола „Sacen international-a“ обишла је државе Медитерана и Југоисточне Европе, те према својим утисцима оцијенила туристичке сезону у 2017. години.

Поред категорије шампион гостољубивости, уручене су награде у још 11 категорија. Према одлуци жирија, најбоља туристичка дестинација на Медитерану и у Југоисточног Европи је Грчка, шампион културног туризма је град Дубровник, а бизнис туризма Београд, најбоља туристичка агенција за продају авио карата је „Fly fly travel“, Војводина је шампион гастро туризма, у области образовања награда је припала београдској Високој хотелијерској школи, партнер године је Инокасан Турска, личност године је Нада Јовановић из Туристичке организације Републике Српске, „Интернационални витез кулинарства“ је Драгица Лукин из Умага, ресторан године је „Арена“, а специјално признање за здравствени туризам добила је Бања Ковиљача.